08.06 2018 року на базі Національного університету ДФС України (далі НУДФСУ) відбувся круглий стіл на тему: «Значення юридичного клінічного руху для формування правників нової генерації», в рамках якого були обговорені результати моніторингу Навчально-практичної лабораторії «Юридична клініка» Навчально-наукового інституту права Національного університету ДФС України та найбільш актуальні теоретичні і практичні проблеми сучасного стану функціонування та перспективи розвитку юридичних клінік в Україні. 
В обговоренні питань круглого столу взяли участь більше 40 учасників. Крім представників адміністрації НУДФСУ, Навчально-наукового інституту права, студентів та членів НПЛ «Юридична клініка», учать у роботі круглого столу взяли запрошені гості: Голова Київської обласної організації Союзу юристів України, член виконавчого комітету Спілки юристів України Матьора М. І., член Ради адвокатів м. Києва Мироненко Т. В., Директор Української фундації правової допомоги Сіома М. О., заступник керівника Ірпінського бюро правової допомоги Гараніна Л. П., заступник начальника Ірпінського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області Марченко О. О., представники юридичних клінік Національної академії внутрішніх справ, Національного університету біоресурсів і природокористування України, Міжрегіональна академія управління персоналом, Націоналтний університет «Києво-Могилянська академія» та моніторингова місія до якої увійшли: Державний експерт з правової освіти Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Міністерства юстиції України Якубович М. В., завідувач Експериментальна навчальна лабораторія “Правнича клініка” Національного університету «Києво-Могилянська академія», член правління Асоціації юридияних клінік України Матвєєва Ю. І. та координатор юридичних клінік Національної академії внутрішніх справ Білецька К. К.
З вітальним словом до учасників круглого столу та моніторингової місії звернувся Ректор НУДФСУ Пашко П. В., який наголосив на значенні юридичного клінічного руху для отримання правниками якісної юридичної освіти, формуванні необхідних професійних навиків під час навчання студентами для подальшої самостійної роботи у майбутньому. Звернув увагу на те, що адміністрація Університету розуміє значення формування практичних навиків у студентів і всіляко цьому сприяє. Так, Ректор запросив гостей відвідати створені за сприянням територіальних органів ДФС лабораторії з новітнім обладнанням, де студенти матимуть змогу з нового навчального року здобувати знання та формувати практичні навики, які їм знадобляться для роботи на митниці та у податкових інспекціях. Зауважив, що відповідне оновлення матеріальної бази відбудеться і для юридичної клініки.
Директор ННІ права Топчій В. В. висловив вдячність моніторинговій місії за їх роботу та можливість оцінити роботу юридичної клініки, з’ясувати слабкі місця та проблемні моменти, які необхідно усунути, що сприятиме вдосконаленню її роботи функціонування. 
Завідувач НПЛ «Юридичної клініки» Корінна Н. М., презентувала діяльність юридичної клініки. Звернула увагу на те, що в цьому році юридична клініка відзначатиме 15-річчя своєї діяльності. Ознайомила учасників з історією її функціонування, структурою, персональним складом та наголосила на досягненнях, які має НПЛ. Зокрема, це перемога на Всеукраїнській олімпіаді з консультування клієнтів у 2017 році в м. Острозі командою НПЛ (студентки 4 курсу Сероветнік О., Пшенична І.), яку підготувала Шолкова Т. Б. та представленням України та НУДФСУ на Міжнародних змаганнях з консультування клієнтів у м. Кентербері, Великобританія; видання колективом НПЛ навчально-методичних матеріалів; участь членів НПЛ у правопросвітницьких заходах та надання 3500 юридичних консультацій малозабезпеченим верствам населення протягом свого функціонування. 
Матьора М. І. зауважив на тому, що Союз юристів України завжди підтримував та надалі підтримуватиме прагнення навчальних закладів до поєднання теоретичної та практичної складової у процесі підготовки студентів. Звернув увагу, що саме за його сприянням у далекому 2003 році була створена юридична клініка тоді ще у Національній академії ДПС України. 
Члени моніторингової місії представили результати моніторингу діяльності Навчально-практичної лабораторії «Юридична клініка» ННІП, що проводився з 31 травня по 06 червня 2018 року. Так, Білецька К. К. відмітила високий рівень ведення справ клієнтів та їх оформлення, а також і те, що матеріально-технічна база (приміщення, наявність комп’ютерів та іншої оргтехніки, обладнання робочих місць для консультантів) відповідають встановленим вимогам. Втім Матвєєва Ю. І. звернула увагу адміністрації Університету на необхідність оновлення комп’ютерів, створення умов для забезпечення конференційного прийому клієнтів та запровадження системи заохочення, як викладачів, так і студентів до роботи у НПЛ.
Отже, загальний результат який отримала НПЛ складає 67%, що свідчить про те, що Навчально-практична лабораторія «Юридична клініка» відповідає затвердженим Стандартам діяльності юридичних клінік.
Крім того, в рамках круглого столу відбулася ще одна знакова подія – підписання Договору про співпрацю між Національним університетом ДФС України та Радою адвокатів м. Києва. 
В рамках договору сторони домовилися проводити спільні наукові, навчально-методичні та практичні заходи щодо адвокатської майстерності, практики застосування новел законодавства, а також про проходження практики кращими студентами Навчально-наукового інституту права в адвокатських об’єднаннях м. Києва, які будуть визначені Радою адвокатів м. Києва як бази практики. 
Слово взяла член Ради адвокатів м. Києва Мироненко Т. В., яка висловила від імені Ради готовність всіляко сприяти у формуванні практичних навичок студентів Навчально-наукового інституту права НУДФС і сподівання на багаторічну та плідну співпрацю. 
Безумовно, проведені заходи додали до скарбниці Університету нові здобутки, враження та знайомства!