13 листопада 2018 року, Навчально-практичною лабораторією «Юридична клініка» ННІ Права Університету державної фіскальної служби України у Ірпінській спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №12 з вивченням іноземних мов (школа лінгвістики) імені З. Алієвої. Було проведено тренінг на тему: «Знаймо свої права та виконуймо свої обов’язки».
Актуальність даної теми полягає в тому, що проблема прав дітей – одна з гострих проблем нашого суспільства. Потрібно зауважити, що рівень правової культури та прав дітей про свої права та обов’язки досить низький. Майже кожна шоста дитина взагалі не знає законів які її захищають.
Таким чином, учням була надана інформація про вітчизняні та міжнародні нормативно-правові акти, які регулюють права та обов’язки дитини. Все заняття було проведено у формі інтелектуальної гри. Переглянуті відео на тему: «Права та обов’язки», «Протидія булінгу» зацікавили школярів, адже дані проблеми у шкільному житті є актуальними.
Висловлюємо щиру подяку Адміністрації спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №12 та сподіваємось на подальшу співпрацю!