Літературний вечір, присвячений Міжнародному дню рідної мови та 147-ї річниці від дня народження Лесі Українки

Літературний вечір, присвячений Міжнародному дню рідної мови та 147-ї річниці від дня народження Лесі Українки

„Найбільше і найдорожче добро кожного народу — це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, роздум, досвід, почування”. Панас Мирний

28 лютого 2018 року на Факультеті підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції відбувся літературний вечір, присвячений Міжнародному дню рідної мови та 147 річниці від дня народження геніальної доньки українського народу Лесі Українки.
В кінці лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. За недовгий час свого існування воно вже стало традиційним, адже це один з тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу. Щороку повністю перестають вживатися близько десяти мов. Для того, щоб мова не зникла, за свідченням науковців, необхідно, щоб нею спілкувалися принаймні сто тисяч людей. Загальна кількість носіїв української мови — більше 43 млн. чоловік.
Мова – це символ народу та найважливіший засіб спілкування. Життя без неї уявити неможливо, це «найбільше і найдорожче добро, кожного народу». 
На літературному вечорі були представлені вірші: Ліни Костенко, Івана Франка, Павла Грабовського, Дмитра Білоуса. Івана Багряного, Лесі Українки, а також власні рядки наших учасників. Також звучали відомі українські пісні у виконанні курсантів та співробітників факультету.
Всі присутні були у захваті від свята адже такі вечори прищеплюють нам культурно-естетичний смак. Наші курсанти вкотре довели, що вони дуже обдаровані та всебічно розвинуті люди. Так тримати!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *