Кафедра фінансового права Навчально-наукового інституту права Університету державної фіскальної служби України 16 березня 2018 року провела студентський науково-практичний круглий стіл на тему: «Розвиток митного законодавства України в умовах міжнародних інтеграційних процесів».

Кафедра фінансового права Навчально-наукового інституту права Університету державної фіскальної служби України 16 березня 2018 року провела студентський науково-практичний круглий стіл на тему: «Розвиток митного законодавства України в умовах міжнародних інтеграційних процесів».

Організаторами заходу були: завідувач кафедри фінансового права, д.ю.н., професор – Касьяненко Л. М., заступник завідувача кафедри з наукової роботи, старший викладач – Забучинська Т. В.; відповідальний за наукову роботу студентів і курсантів кафедри фінансового права, к.ю.н., доцент, с.н.с. – Сластьоненко О. О. та професор кафедри фінансового права, к.ю.н., доцент – Мацелик М. О.

В роботі круглого столу взяли участь студенти Навчально-наукового інституту права та курсанти факультьтету підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції. Всього було надіслано понад сорок тез.

На засіданні круглого столу виступили студенти та курсанти:

  1. Бибченко Каріна, курсант взводу ПМП-15-2 з доповіддю «Сучасна митна політика України: проблеми та шляхи вдосконалення»;
  2. Короленко Ілона, студентка групи ПБ-14-4 з доповіддю «Роль митної безпеки у гарантуванні фінансової безпеки України»;
  3. Моїсеєнко Катерина та Черняк Катерина курсанти взводу ПМП-15-2 з доповіддю «Актуальні проблеми митного права на сучасному етапі»;
  4. Москалюк Ірина, курсант взводу ПМПі-15-1 з доповіддю «Відповідальність за порушення митного законодавства»;
  5. Нікітін Богдан, студент групи ПБі-14-1 з доповіддю «Використання досвіду формування митної справи в ЄС як шлях до створення ефективного митного регулювання в Україні»;
  6. Тучков Богдан, курсант взводу ПМП-15-2 з доповіддю «Основні тенденції розвитку та стан митної політики як складової економічної безпеки України».

Інформаційно-бібліографічним відділом Наукової бібліотеки Університету державної фіскальної служби України було сформовано Рекомендаційний список літератури на тему: «Податкова та митна справа в Україні», який розміщено на сайті Університету.

До роботи круглого столу активно долучилося Наукове товариство студентів та курсантів кафедри фінансового права на чолі з головою товариства Виноградовою Дарією.

Під час круглого столу студенти і курсанти обговорювали проблемні питання застосування митного законодавства, дискутували на тему його удосконалення. Учасники висловлювали своє зацікавлене ставлення щодо міжнародних інтеграційних процесів митного законодавства. Така наукова дискусія дозволила знайти найбільш актуальні проблеми та визначити напрями удосконалення митного законодавства України на сучасному етапі.

Учасники круглого столу отримали сертифікати. За результатами заходу буде підготовлено електронний збірник, який буде розміщено на сайті Університету державної фіскальної служби України на сторінці кафедри фінансового права.

Проведений захід був  цікавим та пізнавальним для всіх учасників. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *