Співробітники Науково-дослідного інституту фіскальної політики прийняли участь у фаховому семінарі

Співробітники Науково-дослідного інституту фіскальної політики прийняли участь у фаховому семінарі

Співробітники Науково-дослідного інституту фіскальної політики Університету ДФС України протягом 12 – 14 червня 2018 р. прийняли активну участь у фаховому семінарі на тему «Право у сфері оподаткування спирту та алкогольних напоїв. Підприємство з дистиляції. Знайомство з ним та усіма процесами». Даний захід проводився експертами Федерального міністерства фінансів Німеччини в рамках проекту «Підтримка реформи управління державними фінансами», що реалізується Німецьким товариством міжнародного співробітництва Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Під час семінару слухачі отримали можливість ознайомитися з досвідом Німеччини у сфері заходів податкового контролю за обігом підакцизних товарів та правильністю визначення податкового зобов’язання з акцизного податку. Особливо цікавою та корисною для учасників семінару була можливість з практичного вивчення процесів обліку спирту, алкогольних напоїв та їх маркування під час інформаційного візиту до «Золотоніського лікеро-горілчаного заводу «Златогор» (м. Золотоноша Черкаської обл.).

Заключним етапом фахового семінару було обговорення пропозицій НДІ фіскальної політики Університету ДФС України щодо класифікації підакцизних товарів в Україні згідно з Директивою 92/83/ЄЕС за участю німецьких експертів та представників ДФС України. Запропонована класифікація отримала позитивний висновок німецьких експертів. Співробітники НДІ фіскальної політики висловлюють щиру вдячність німецьким експертам Інгрід Дінкельманн-Вендле, Фрідріху Зеєвальді та Деннісу Нерінгу за фаховий та ґрунтовний аналіз наданих пропозицій, активну підтримку та консультативну допомогу в проведені досліджень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *