В університеті пройшов Перший регіональний бізнес-форум IG Forum

В університеті пройшов Перший регіональний бізнес-форум IG Forum

У Національному університеті державної фіскальної служби України відбувся Перший регіональний бізнес-форум IG Forum, партнером якого став університет. Захід проводився для власників малого та середнього бізнесу, а також авторів інвестиційних проектів і поділявся на два напрямки: Бізнес та Інвестиції. Участь у заході взяли ректор навчального закладу Павло Пашко, проректор з міжнародної діяльності та інвестицій Дмитро Ковальчук, Надзвичайний і Повноважний Радник-Посланник Грузії в Україні Давід Бочорішвілі та заступник голови Ірпінської міської ради Олена Чернявська.

Павло Пашко ознайомив учасників бізнес-форуму із діяльністю університету і розповів за яких умов працює та розвивається навчальний заклад. Він, зокрема, наголосив на скороченні кількості державних місць, великій конкуренції між закладами вищої освіти України та виїзду молоді за кордон. «Зараз демографічна криза, яка триває майже 10 років, і покращиться тільки через 3 роки. Крім цього, значна частина школярів виїжджає на навчання за кордон», – зазначив ректор і додав, що у поточному році зі шкіл випустили 500 тисяч школярів, а до навчальних закладів вступило тільки 250 тисяч.

На його думку, це пов’язано із скороченням бюджетних місць. Саме тому студенти обирають Польщу, бо матимуть можливість вчитися безкоштовно, отримувати стипендії, але якість освіти там нижча, ніж в Україні. «Наш університет бореться з двома проблемами: як втримати студентів і як надати якісну освіту? Якщо раніше студенти вчилися і підпрацьовували, то зараз навпаки – працюють і підучуються. І у них на це проста відповідь – «я ж заробляю собі на навчання». Головне, щоб вони зрозуміли, що їм потрібно – диплом чи освіта! Тому ми стараємося покращувати освіту і всебічно приваблювати і підтримувати студентів», – підсумував ректор і підкреслив, що університет завжди відкритий до співпраці і готовий надавати свої ресурси для проведення різних заходів.  

Проректор з міжнародної діяльності та інвестицій Дмитро Ковальчук погодився із думкою Павла Пашка та наголосив, що університет має стати центром проведення різних заходів для всього Ірпеня і водночас залучати бізнес, студентів та  політичних діячів. «Університет – чудова площадка для нетворкінга», – зазначив Дмитро Ковальчук і прокоментував факт про виїзд студентів та інших громадян України закордон.  Він вважає, що крім тих природніх ресурсів, якими багата наша країна, головним її надбанням є працьовиті та талановиті громадяни, в яких потрібно багато вкладати, розвивати їх та реалізовувати їхній потенціал. «Насправді все дуже просто. Щоб люди не виїжджали за кордон потрібно тільки 3 речі: безпека, як особиста, так і суверенна; матеріальна інфраструктура, а саме можливість зимою знаходитися у теплі, мати гарячу воду, пересуватися по відремонтованих і почищених дорогах, що є великою проблемою; а також соціальна інфраструктура – можливість сходити у кінотеатр зі світовою трупою, отримати якісну охорону здоров’я та гідну освіту», – пояснив  Дмитро Ковальчук і додав, що університет буде виконувати третій пункт. «Ми зі свого боку будемо розвивати і підтримувати освіту та сприяти тому, щоб Україна не втрачала найцінніше, що у неї є», – підсумував проректор з міжнародної діяльності та інвестицій.

У свою чергу, Надзвичайний і Повноважний Радник-Посланник Грузії в Україні Давід Бочорішвілі розповів, що навчався в Україні та планує сприяти збільшенню в університеті студентів із Грузії. «Україна та Грузія співпрацюють у різних галузях, і в сфері торгівлі, у сфері туризму, в освітній сфері, наразі навіть налагоджується співпраця у будівельній. Тому, знаково, що багато грузинів навчалися в Україні, я і сам закінчив український заклад вищої освіти. Останніми роками тенденція зменшується, але я особисто буду сприяти збільшенню студентів із Грузії у вашому університеті», – наголосив Давід Бочорішвілі.

По завершенню бізнес-форуму, організатори наголосили, що це перший захід в університеті, але не останній. «Це однозначно не останній захід у стінах вашого університету і я можу повідомити, що ми оголошуємо ярмарок вакансій для студентів вашого навчального закладу. Найактивніші братимуть участь у наших заходах і залучатимуться до всіх ініціатив міста, що стосуються розвитку підприємництва. Дякуємо за співпрацю», – підсумувала Ірина Огороднікова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *