В університеті обговорили новації податкового законодавства

В університеті обговорили новації податкового законодавства

У Національному університеті державної фіскальної служби України відбувся ІІ Науково-практичний семінар на тему: «Новації податкового законодавства 2019: вплив на фінансовий сектор». Захід організувала кафедра фінансових ринків Навчально-наукового інституту фінансів, банківської справи. Участь у семінарі взяли заступник директора ННІ фінансів, банківської справи Максим Житар,  завідувач кафедри фінансових ринків Світлана Онишко та понад 40 студентів та викладачів університету.

Учасниками було обговорено проблемні питання податкового законодавства. Ключовими питаннями були нововведення щодо розрахунку, сплати і адміністрування податків, податкового менеджменту, адміністрування податків і зборів та дослідження впливу цих нововведень на фінансовий сектор як один із ключових елементів української економіки.

Тематика обговорення охопила також питання криптовалюти, проблем пов’язаних з її оподаткуванням. Здобувач вищої освіти ННІ фінансів, банківської справи Володимир Хоменко в своїй доповіді «Cryptocurrency Taxatoin: Legal Basis and the Problem of Implementation» зазначив, що правовий статус криптовалют в Україні був і залишається невизначеним. «Основним фактором привабливості криптовалюти є її прибутковість та не підконтрольність оподаткуванню. Унеможливлює цей процес відсутність належних правових актів, які забороняли б їх обіг, або ж на законодавчому рівні закріплювали правомірність їх використання, «видобування» та інвестування» – підкреслив Володимир Хоменко.

Варто зазначити, що такий захід проводиться кафедрою не вперше. Питання новацій податкового законодавства та їх впливу на фінансовий сектор не втрачають своєї актуальності.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *