Відбулися урочистості з нагоди 30-ої річниці виведення військ з Афганістану

Відбулися урочистості з нагоди 30-ої річниці виведення військ з Афганістану

З нагоди 30-ої річниці виведення військ з Афганістану, у Меморіальному комплексі Національного університету державної фіскальної служби України вшанували пам’ять учасників бойових дій. Традиційно захід організував відділ організації виховного процесу та соціальних питань, а провів – очільник Ірпінської регіональної організації Української Спілки ветеранів Афганістану «воїнів-інтернаціоналістів» Ігор Панасюк. Участь у заході взяли працівники, викладачі, студенти та курсанти НУДФСУ, а також ветерани війни в Афганістані.

Варто зазначити, що серед присутніх був учасник бойових дій в Афганістані, а нині викладач університету, заступник директора ННІ спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації, кандидат педагогічних наук, Заслужений тренер України, майстер спорту України міжнародного класу Едуард Єрьоменко. Він висловив шану загиблим воїнам та закликав боротися за рідну землю. «Зараз непростий час для України, тому ми маємо триматися разом, боротися за свою державу і любити все українське заради її щасливого майбутнього. Висловлюю щиру вдячність всім тим, хто боронив і боронить нашу землю», – підкреслив він.

Також, свої історії з тих жахливих днів розповіли інші учасники заходу, які брали участь у афганській війні.

Захід відвідав настоятель Храму св. Миколая Чудотворця отець Василь, який помолився за упокій всіх почилих та згадав слова з Євангеліє. «Немає більшої любові, як та, коли хто покладе душу свою за ближніх своїх», – процитував він святе письмо та додав, що «було б добре, якби люди любили один одного, дивлячись в очі, а не на могили».

По завершенню заходу, пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання та провели церемонію покладання квітів до меморіального комплексу.

Нагадаємо, що це не єдиний захід,  присвячений 30-ій річниці виведення військ з Афганістану. Зокрема, студенти та курсанти Факультету підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції вшанували пам’ять героїв піснями та віршами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *