Науковий семінар «Нобелівські лауреати з економіки та їх вклад в розвиток фінансової науки»

Науковий семінар «Нобелівські лауреати з економіки та їх вклад в розвиток фінансової науки»

27 березня 2019 року відбувся науковий семінар «Нобелівські лауреати з економіки та їх вклад в розвиток фінансової науки», організаторами якого виступили викладачі кафедри фінансів імені Л. Л. Тарангул ННІ фінансів, банківської справи, студентське наукове товариство кафедри та науковий гурток «Фінансист».

Здобувачі вищої освіти виступали з цікавими доповідями, у яких висвітлено основні наукові здобутки Нобелівських лауреатів з економіки та окреслено їх вклад в розвиток фінансової науки.

Координатор студентського наукового  товариства та керівник наукового гуртка «Фінансист» Нечипоренко А. В. зазначила, що Нобелівська премія з економіки офіційно називається Премією Шведського державного банку з економічних наук пам’яті Альфреда Нобеля. Вона була заснована Банком Швеції з нагоди 300-річчя Банку в пам’ять Альфреда Нобеля і присуджується за досягнення в  дослідженнях у галузі економічних наук. Першу премію в галузі економічних наук було присуджено Рагнару Фрішу і Яну Тінбергену в 1969 році.

До участі в обговоренні результатів наукового семінару долучилися викладачі кафедри. Було окреслено тенденції розвитку сучасної фінансової науки, висвітлено світові наукові напрацювання учених-фінансистів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *