В університеті провели конференцію присвячену 100-річчю СІМА

В університеті провели конференцію присвячену 100-річчю СІМА

З нагоди 100-річчя заснування Королівського інституту спеціалістів управлінського обліку (англ. Chartered Institute of Management Accountants (далі – СІМА)) у Національному університеті державної фіскальної служби провели Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Сучасні тенденції розвитку бухгалтерського обліку та оподаткування в Україні: глобальні виклики – управлінські рішення». Захід організувала кафедра бухгалтерського обліку Навчально-наукового інституту обліку, аналізу та аудиту спільно із стратегічним партнером СІМА. Метою конференції є визначити основні тенденції розвитку бухгалтерського обліку та оподаткування в Україні.

Захід відвідали керівництво університету, директори Навчально-наукових інститутів, професорсько-викладацький склад навчального закладу та студенти.

Спеціальними гостями конференції стали виконавчий директор Федерації професійних бухгалтерів України Валентина Легка; представник СІМА в Україні Наталія Вовчук; Виконавчий директор відділу розробки екзаменаційних програм СІМА Шейн Бальзан; д.е.н., професор Міжнародного інституту менеджменту Сергій Голов; МВА Партнер з сталого розвитку Глобальної мережі BDO Хеннінг Драгер; академік Академії економічних наук України Сергій Легенчук та інші.

З вітальним словом до усіх присутніх звернувся Перший проректор з навчально-методичної та виховної роботи Олег Шевчук, який наголосив на важливості цього заходу для нашого університету. «Хочу сказати, що для університету велика честь проводити такі заходи. Для нас важлива ця конференція, яка проводиться в рамках співпраці із СІМА», – зазначив Олег Шевчук. Також він наголосив на унікальності університету в плані підготовки майбутніх бухгалтерів. «Ми особливий заклад вищої освіти в цьому плані, адже за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування» в нашому університеті підготовку здійснюють аж два інститути і п’ять кафедр. Тому для нас перспективи розвитку бухгалтерського обліку мають величезне значення», – розповів проректор.

У свою чергу офіційний представник СІМА в Україні, співорганізатор конференції Наталія Вовчук зазначила, що дуже вдячна університету за те, що відважився провести захід такого рівня. «Я щиро вдячна лідеру серед закладів вищої освіти – Національному університету державної фіскальної служби України, який взяв на себе сміливість та погодився першим прийняти наше сторіччя у 2019 році. Ви дійсно зробили великий внесок у розвиток та підтримку ініціатив СІМА», – зауважила Наталія Вовчук. Крім цього, вона наголосила на тому, що річницю дня заснування СІМА святкуватиме по-особливому. «У 2019 році стартують ті програми, які готувалися впродовж чотирьох років. Тому, своє сторіччя СІМА святкуватиме особливо, адже запустить переглянуті програми екзаменування», – зазначила офіційний представник СІМА в Україні.

Пленарне засідання конференції проводилася у розрізі двох панелей (панель №1 – Chartered Institute of Management Accountants; панель №2 – Навчально-науковий інститут обліку, аналізу та аудиту).

За результатами роботи Всеукраїнської науково-практичної конференції «Сучасні тенденції розвитку бухгалтерського обліку та оподаткування в Україні: глобальні виклики – управлінські рішення» видано збірник тез доповідей.

Довідково: CIMA (англ. Chartered Institute of Management Accountants) — Королівський інститут спеціалістів управлінського обліку. Інститут розташований в Сполученому Королівстві (Лондон). Інститут надає професійну підготовку і кваліфікацію в галузі управлінського обліку та суміжних дисциплін, орієнтованих на облік для бізнесу; а також підтримку для своїх членів.

CIMA було засновано в 1919 році як ICWA (англ. The Institute of Cost and Works Accountants) — «Інститут бухгалтерів з обліку витрат». Спеціалізувався на розробці методів обліку для використання у внутрішньому контролі у виробництвах, сфері послуг та у державному секторі. Інститут досяг ведучої позиції в галузі управління витратами, бюджетування, управлінського обліку, оцінки інвестицій і бізнес-рішень.

Інститут змінив свою назву від ICWA в ICMA (англ. Institute of Cost and Management Accountants) — Інститут спеціалістів з обліку витрат і управлінського обліку в 1972 році і згодом CIMA — Королівського інституту спеціалістів з управлінського обліку в 1986 році, після одержання Королівської хартії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *