В університеті обговорили модернізацію громадського суспільства в контексті функціонування державної влади

У Національному університеті державної фіскальної служби України відбувся студентський круглий стіл «Модернізація громадського суспільства в контексті функціонування державної влади». Захід організувала та провела кафедра теорії, історії права і держави та конституційного права Навчально-наукового інституту права (далі – ННІ права). Мета заходу – обговорити роль та модернізацію громадянського суспільства в рамках функціонування державної влади. Тема круглого столу є  актуальною у зв’язку з недосконалістю нинішньої політичної системи та економічною нестабільністю України.

Учасниками круглого столу стали 53 студенти ННІ права та професорсько-викладацький склад кафедри теорії, історії права і держави та конституційного права ННІ права. З вітальним словом до учасників звернулись директор ННІ права Василь Топчій та завідувач кафедри теорії, історії права і держави та конституційного права Анатолій Шевченко.

Спеціальним гостем круглого столу став журналіст, редактор, радіоведучий, телеведучий, голова правління ГО «Громадське радіо», Голова Комісії з журналістської етики Андрій Куликов.

Гість поспілкувався зі студентами, поділився своєю думкою про сучасну журналістику та  дав декілька порад присутнім. «Я часто стикаюсь з людьми, які працюють в органах місцевого самоврядування та в правоохоронних органах. І коли ми зустрічаємось, я завжди намагаюся говорити з ними про те, як потрібно поводити себе з журналістами. Я кажу їм, побачте один в одних своїх союзників і помічників», – сказав Андрій Куликов. І додав: «Якщо у вас назрівають проблеми, не чекайте поки журналісти до цього доберуться. Ідіть до них першими. І це буде свідчити про те, що вам не байдуже те, що ви робите».

Наприкінці виступу, Андрій Куликов висловив сподівання на нову зустріч та порадив присутнім: «Слухайте! Думайте!».

Учасники круглого столу отримали сертифікати учасників, а гостю вручили Подяку. За результатами роботи студентського круглого столу буде опубліковано збірник тез доповідей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *