Відбувся VI Всеукраїнський турнір із дзюдо, присвячений пам’яті Героя Небесної Сотні Дмитра Максимова

Відбувся VI Всеукраїнський турнір із дзюдо, присвячений пам’яті Героя Небесної Сотні Дмитра Максимова

У Національному університеті державної фіскальної служби України (НУДФСУ) відбувся VI Всеукраїнський турнір із дзюдо серед спортсменів із вадами слуху, що присвячений пам’яті Героя Небесної Сотні, Героя України, майстра спорту України міжнародного класу з дзюдо, студента, який навчався у стінах НУДФСУ, Дмитра Максимова. Захід провів Навчально-науковий інститут спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Національного комітету спорту інвалідів України, Українського центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», Спортивної Федерації глухих України, Київського міського центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт». Участь у турнірі взяли спортсмени з різних куточків України.

Захід відвідали ректор НУДФСУ Павло Пашко; проректор з адміністративно-господарської діяльності НУДФСУ Олександр Фокін; директор Навчально-наукового інституту спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації НУДФСУ, голова Київського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Ігор Малинський; директор Ірпінського державного коледжу економіки та права Олена Пілевич;  представник Українського центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Наталія Ткаченко; мама та рідна сестра Героя України, майстра спорту України міжнародного класу, призера з дзюдо Дефлімпійських ігор, призера Чемпіонату світу з дзюдо серед учасників із вадами слуху 2012 року Дмитра Максимова – Лідія Максимова та Уляна Саннікова; президент Спортивної Федерації глухих України Л еонід Касіцький; начальник Київського міського центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Сергій Пчелін; майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо, Заслужений працівник фізичної культури і спорту, заслужений тренер України, особистий наставник та тренер Дмитра Максимова – Карен Балаян; майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо, суддя міжнародної категорії з дзюдо, головний суддя змагань Сергій Гайдай та головний тренер штатної команди національних збірних команд з дзюдо Віталій Харламов.

Варто зазначити, що завдяки партнерам Broadcast Media Center, турнір транслювався у мережі Інтернет і його могли дивитися у всіх куточках світу.

Довідково: Дмитро Максимов (17 листопада 1994 року — 19 лютого 2014 року) — студент Київського фінансово-економічного коледжу, спортсмен-дефлімпієць, Герой України, Майстер спорту Міжнародного класу, срібний та бронзовий призер із дзюдо Дефлімпійських ігор у Софії 2013 року, Бронзовий призер чемпіонату світу зі східних єдиноборств серед глухих, що проходив на острові Маргарита у Венесуелі 2012 року.

Прийшов на мирний мітинг демократично відстоювати Українську державу. Таємно, щоб не хвилювати рідних, хлопець вночі охороняв барикади і допомагав стримувати атаки силовиків. 18 лютого 2014 року, після того, як протестувальники підпалили 2 БТРи, силовики спецпідрозділу «Сокіл» кинули в натовп протестувальників бойову протипіхотну осколкову гранату, яка потрапила студентові в плече і в той же момент вибухнула. Дмитро Максимов ціною власного життя уберіг всіх навколо — тіло стримало вибухову хвилю і більшість осколків гранати. Від вибуху гранати йому відірвало руку і сильно понівечило тіло. 19 лютого він помер від втрати крові у Будинку профспілок.

Переглядаючи  його світлини можна побачити, що спортивна кар’єра юнака лише починалася. Незважаючи на вади слуху, він писав музику, вірші і виконував свої пісні. Мріяв випустити перший альбом.

Пам’ять про нього назавжди залишиться у серцях українців.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *