Студентів навчили надавати першу домедичну допомогу та робити серцево-легеневу реанімацію

Студентів навчили надавати першу домедичну допомогу та робити серцево-легеневу реанімацію

У Національному університеті державної фіскальної служби України (НУДФСУ) відбувся тренінг з надання домедичної допомоги та практичного заняття із серцево-легеневої реанімації. Навчання провів представник громадської організації «Юнацький корпус» з позивним «Кудо», яка починаючи з 2015 року впроваджує та реалізовує по всій Україні нову систему національно-патріотичного виховання, що спирається на досвід фахових педагогів і спеціалістів по роботі з дітьми, а також учасників АТО, волонтерів і громадських діячів.

Захід організував начальник відділу пропускного режиму та штабу цивільної оборони Крістіна Шатохіна за підтримки відділу організації виховного процесу та соціальних питань, відділу з охорони праці та пожежної безпеки, а також центру навчальних інформаційних технологій та комунікацій. Участь у тренінгу взяли студенти, курсанти та працівники НУДФСУ, а спеціальними гостями зустрічі стали інспектори з ювенальної превенції Ірпінського відділу поліції ГУНП в Київській області Тетяна Безсонова та Анастасія Ліхіцька.

Гість назвав причини настання інфаркту, інсульту і судомних нападів та розповів, яких заходів потрібно вжити першочергово, щоб врятувати життя людини. Також, він озвучив присутнім, що не можна робити у будь-якому із цих випадків, які саме необдумані спонтанні дії можуть зашкодити потерпілому.

Це перший захід, який присвячений наданню домедичної допомоги та проведений спільно із «Юнацьким центром», але не останній. НУДФСУ запланував ще 8 тренінгів для студентів та співробітників. Два з яких пройдуть у поточному місяці, інші заплановані на літо та осінь. Учасники тренінгів, зокрема, дізнаються як накладати шину та джут, зупиняти кровотечу та надавати допомогу при опіках.

Варто зазначити, що в основі методики «Юнацького Корпусу» – концепція самовиховання, яку винайшли наші пращури і за якою зростало не одне покоління українців. Організація вчить дітей дисциплінованості, самоорганізації, відповідальності та згуртованості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *