У НУДФСУ відсвяткували День журналіста

У НУДФСУ відсвяткували День журналіста

У Національному університеті державної фіскальної служби України (далі- НУДФСУ) провели захід з нагоди Дня журналіста – професійного свята працівників засобів масової інформації в Україні, що традиційно відзначається 6 червня. Його організувала та провела кафедра журналістики, української словесності та культури Навчально-наукового інституту гуманітарних наук (далі – ННІ ГН).

Участь у зустрічі взяли ректор НУДФСУ Павло Пашко, проректор з наукової роботи Петро Цимбал, студенти та професорсько-викладацький склад кафедри журналістики, української словесності та культури ННІ ГН. Також, захід відвідали головний редактор газети Ірпінський вісник Юлія Бережко-Камінська, керівник інформагенції «Intimenews» Таваккул Абдуллаєв, журналіст бізнес-каналу «8 канал» Андрій Матвіїв, керівник Редакційної колегії журналу «Магістраль»  Ольга Кацан, журналіст, верстальник Марія Гриньова, а також журналіст, фактчекер, доцент кафедри журналістики, української словесності та культури НУДФСУ Юлія Кияшко.

Розпочала захід завідувач кафедри журналістики, української словесності та культури Наталія Зикун, яка привітала присутніх зі святом та розповіла про нову спеціальність з підготовки майбутніх журналістів. «Ми раді вітати усіх присутніх. У нашому університеті з’явився новий, потужний напрям «журналістика» і ми плануємо стати кращими в Україні. Журналістика – це цікаво, а ця професія відкрита для нових знань і можливостей, а коло друзів, які підтримують майбутніх журналістів НУДФСУ щороку зростає», – підкреслила Наталія Зикун. Також, вона зауважила, що за період створення спеціальності студенти вже одержали низку нагород та відзнак, зокрема, студентська газета «ІрпіньTime» отримала Гран-прі на міжнародному фестивалі «Золота осінь Славутича» у номінації «Друковані ЗМІ».

Ректор університету Павло Пашко вважає, що завдання журналіста полягає у тому, щоб правильно донести інформацію і, насамперед, чітко сформувати питання.  «Завдання журналіста – правильно подавати інформацію. Ви описуєте, що і де відбувається, а для цього треба вчитися. Важливо чітко сфокусувати свої завдання, щоб навчитися правильно задавати питання та давати точні відповіді. Ваше завдання стати унікальною особистістю, а допоможе вам у цьому вивчення чогось нового, і ви маєте таку можливість, адже знаходитесь у структурі, де є багато спеціальностей різного напрямку», – зазначив ректор НУДФСУ і додав: «Я бажаю вам стати тими унікальними і затребуваними журналістами, чиє ім’я буде звучати скрізь, і до вас будуть вишиковуватися черги з бажаючих поспілкуватися», – побажав Павло Пашко.

Крім цього, ректор НУДФСУ вручив нагороди гостям університету, викладачам та найкращим студентам кафедри журналістики, української словесності та культури ННІ ГН.

У свою чергу, головний редактор газети Ірпінський вісник Юлія Бережко-Камінська закликала усіх не втрачати час і використовувати його на повну. «Вітаю зі святом колеги. Я впевнена, що присутні у цьому залі обов’язково поповняють наші ряди практикуючих журналістів. Я хочу порадити вам -цінувати той час, який у вас є. Саме зараз той час, що дає вам можливість читати книги. Це час для знайомств і друзів, це час для відкриттів», – сказала   Юлія Бережко-Камінська. І додала: «Розвивайтеся! Не бійтеся! Долайте свої страхи, робіть абсолютно все, що вам хочеться і подобається.  І головне, любіть це життя!», – побажала вона. Після цього, вона прочитала свій вірш з поетичної збірки «Невідворотнє».

Варто зазначити, що на заході відбулася презентація літературно-мистецького журналу «Магістраль» Ольги Кацан, співавторами якого також є і студенти різних університетів та різних спеціальностей.

По завершенню заходу для гостей НУДФСУ було проведено ознайомчу екскурсію університетом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *