Студентів УДФСУ ознайомили із специфікою роботи  Державної служби України з надзвичайних ситуацій

Студентів УДФСУ ознайомили із специфікою роботи Державної служби України з надзвичайних ситуацій

В Університеті державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) з нагоди Дня рятівника було проведено інформаційний захід на якому присутніх ознайомили із специфікою роботи Державної служби України з надзвичайних ситуацій (далі – ДСНС). Захід організував та провів відділ пропускного режиму та штабу цивільної оборони з метою інформування студентів та курсантів УДФСУ про права і обов’язки громадян у надзвичайних ситуаціях. Адже знання елементарних норм поведінки можуть допомогти врятувати життя, а також полегшити тяжку роботу рятівникам.

Під час заходу відбулася демонстрація ролику про роботу ДСНС, а також ролику відзнятого і змонтованого студентами Університету про командно-штабне навчання, яке відбулося 1 липня 2019 року у місті Ірпінь. Такі навчання бувають раз на 5 років. Під час яких задіюють потенціал місцевого ДСНС, імітуючи декілька надзвичайних ситуацій і демонструють їх усунення та усунення їх наслідків. Крім цього, для присутніх було проведено інструктаж прав та обов’язків громадян України у надзвичайних ситуаціях відповідно до Кодексу цивільного захисту України. 

Варто відмітити, що організатори заходу, вже планують провести навчання з надання першої медичної допомоги.

Довідково: День рятувальника – свято, яке відзначається в Україні щорічно 17 вересня і встановлене указом Президента України від 12 вересня 2008 року. День рятівника святкують працівники: аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань, а також громадяни, які зробили свій внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров’я людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *