До Університету завітав Голова Рахункової палати України Валерій Пацкан

До Університету завітав Голова Рахункової палати України Валерій Пацкан

До Університету державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) з робочим візитом приїхав голова Рахункової палати України Валерій Пацкан. Участь у зустрічі взяли ректор УДФСУ Павло Пашко, Перший проректор з навчально-методичної роботи Олег Шевчук та член Рахункової палати України Цезар Огонь.

Під час зустрічі гості обговорили низку важливих питань, познайомилися із життям та діяльністю навчального закладу, а також оглянули нові сучасні аудиторії, оснащенні мультимедійними засобами. Крім цього, гості поспілкувалися із студентами, викладачами та працівниками УДФСУ.

Довідково: Рахункова палата – орган фінансово-бюджетного контролю, який здійснює контроль за надходженням коштів до Державного бюджету та їх використанням.

На відміну від усіх інших установ фінансового контролю в Україні, Рахункова палата працює на засадах прямих конституційних повноважень. Відповідно до ст. 98 Конституції України: «Контроль від імені Верховної Ради України за надходженням коштів до Державного бюджету України та їх використанням здійснює Рахункова палата. Організація, повноваження і порядок діяльності Рахункової палати визначаються законом».

Рахункова палата складається з дев’яти членів, які призначаються на посади Верховною Радою України на підставі конкурсного відбору строком на 6 років. На сьогодні функціонує 8 територіальних управлінь Рахункової палати, компетенція яких поширюється на декілька регіонів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *