Податковий конгрес в УДФСУ: діалог про вдосконалення законодавства між представниками влади, експертами та науковцями

Університет державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) спільно із Міністерством фінансів України, Державною фіскальною службою України, Державною податковою службою України, Державною митною службою України та міжнародними організаціями провів Податковий конгрес «Управління публічними фінансами та проблеми забезпечення національної економічної безпеки» (далі – Конгрес). Конгрес проведено вперше, але організатори планують зробити його щорічним.

Участь у заході взяли адміністрація УДФСУ, члени організаційного комітету, а також науково-педагогічний колектив навчального закладу. Серед поважних гостей Конгресу: державний секретар Міністерства фінансів України Костянтин Ващенко; заступник голови Державної аудиторської служби України Олександр Шкуропат; член Рахункової палати Цезар Огонь; народний депутат IX скликання, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Дубінський; екс-міністр фінансів, заслужений економіст України Віктор Пинзеник; президент асоціації платників податків України Грігол Катамадзе; перший віце-президент Академії економічних наук України В’ячеслав Ляшенко; член-кориспондент Національної академії правових наук України Василь Настюк; автор податкової реформи «Від нестабільності до гармонії» Андрій Гмирін.  

Також, Конгрес відвідали експерти та науковці різних галузей, представники бізнесу, громадських організацій та міжнародних спільнот, серед яких свою доповідь на пленарному засіданні представив співробітник фінансового управління міста Швайнефурт (Баварія, ФНР) Карл Ірллер, який наголосив на важливость боротьби з корупцією, пов’язаною з ухиленням від сплати податків.

Варто зауважити, що захід відвідали народні депутати Верховної Ради України, а саме: народний депутат IX скликання, член Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Анна Колісник; народний депутат IX скликання, Голова підкомітету з питань правового забезпечення діяльності податкових органів Дар’я Володіна; Голова підкомітету з питань організації та оподаткування грального бізнесу Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Олег Марусяк, які запевнили, що готові до співпраці і розглянути пропозиції удосконалення законодавства, які будуть сформовані під час Конгресу.

Розпочав Конгрес ректор УДФСУ Павло Пашко, який зауважив, що метою заходу є відкрита комунікація бізнесу і експертів галузі з представниками влади. «Такий потужний захід має на меті підготовку наукових пропозицій для органів влади, які стосуватимуться удосконалення законодавства у пріоритетних напрямах фінансової та податкової сфери. Саме тому, тут зібралися представники влади та бізнесу, а також міжнародної спільноти, яким небайдуже майбутнє нашої держави», – підкреслив Павло Пашко.

Робота Податкового конгресу відбувалася у формі пленарного засідання та панельних дискусій у 37 локаціях на території університету та з онлайн трансляцією у 6 регіонах.

У Навчально-наукових інститутах (ННІ) та Факультеті було проведено круглі столи та семінари на теми:

  1. «Проблеми впровадження дуальної освіти у процесі підготовки державних службовців в Україні», ННІ економіки, оподаткування та митної справи;
  2. «Правове забезпечення державної податкової політики», ННІ права;
  3. «Стратегія і практика інноваційного розвитку фінансового сектору України», ННІ фінансів, банківської справи
  4. «Соціогуманітарна проблематика системи забезпечення економічної безпеки України», ННІ гуманітарних наук
  5. «Контрольно-аналітичні та облікові новації у податковому реформуванні», ННІ обліку, аналізу та аудиту;
  6. «Актуальні проблеми та перспективи впровадження інформаційно-комунікативних технологій в практику податкової служби», ННІ інформаційних технологій;
  7. «Перспективи розвитку єдиноборств в Україні», ННІ спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації;
  8. «Фінансова та митна безпека держави в умовах інституційних викликів», Факультет підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції.

Учасники Конгресу обговорили актуальні питання новацій податкового та митного законодавства в Україні, а також їх вплив на побудову нової економічної політики держави. Особливу увагу приділили питанням створення нових податкових та митних органів, організації їх діяльності та перспективам їх функціонування в Україні. Доповіді також торкнулися проблемних питань подальшого реформування управління публічними фінансами, серед яких тіньова економіка, корупція та проблеми здійснення контролю за використанням державних коштів. Адже основа розвитку держави – її фінансова стабільність.

Крім цього, для гостей Конгресу виступили вихованці Культурно-мистецького центру «Сузір’я», а також було проведено екскурсії навчальним закладом.

За результатами Конгресу буде сформовано збірник наукових пропозицій, які можуть бути враховані органами законодавчої та виконавчої влади в подальшій діяльності.

Підкреслимо, що Податковий конгрес в УДФСУ проведено вперше, але організатори запевняють, що він стане традиційно щорічним.

Більше фото за посиланням https://drive.google.com/open?id=1Mg86hFARuI9Fmk3gukt1GsjNBQ7oj-ML

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *