У ННІ інформаційних технологій започаткували Bookcrossing

У ННІ інформаційних технологій започаткували Bookcrossing

          У Навчально-науковому інституті інформаційних технологій Університету державної фіскальної служби України започаткували буккросинг – Bookcrossing at IT institute SFC. До проведення так званого флешмобу долучилися співробітники та студенти інституту, а також студенти Університету третього віку «СВІТ».

          Колективно було обладнано нове місце для «проживання» примірників та наповнено книгами на різну тематику. Відтепер, на перерві чи після занять, студенти і викладачі можуть прийти та почитати нову книгу. Також, Bookcrossing at IT institute SFC гостинно приймає і студентів та працівників з усього навчального закладу.

          Буккроссинг — це процес звільнення книг. Людина, прочитавши книгу, залишає («звільняє») її у громадському місці (парк, кафе, поїзд, станція метро), для того, щоб інша, випадкова, людина могла цю книгу знайти та прочитати; та у свою чергу повинна повторити процес. Спостереження за «подорожжю» книги здійснюється через спеціальні сайти в Інтернеті.

          Найбільшу популярність буккроссинг завоював в Італії. В італійському буккроссингу, який називають по-італійськи PassaLibro, беруть участь навіть серйозні організації. Наприклад, адміністрація Флоренції подарувала руху 4000 книг, які були поширені по ринках міста й будинку мерії.

          З 2014 року вуличні публічні буккроссингові полиці нарешті з’явилися і в Україні, у містах Львів, Київ, Хмельницький та Херсон. В українському перекладі, рух буде мати назву книгооберт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *