В Університеті сталася пожежа. Студенти та співробітники взяли участь у навчанні з ліквідації пожеж

В Університеті сталася пожежа. Студенти та співробітники взяли участь у навчанні з ліквідації пожеж

В Університеті державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) сталася пожежа. Щоправда, не справжня, а вигадана для тактико-спеціального навчання, яке навчальний заклад провів спільно з особовим складом 2 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області (м. Ірпінь) на тему «Гасіння пожеж на об’єктах з масовим перебуванням людей». 

Організував захід відділ з охорони праці та пожежної безпеки спільно з відділом пропускного режиму та штабу цивільної оборони з метою посилення заходів пожежної безпеки, недопущення загибелі та травмування людей при пожежах, а також з метою поглиблення знань студентів, курсантів та співробітників про першочергові дії у разі виникнення пожежі.

Навчання розпочалося з увімкнення в навчальних корпусах УДФСУ голосового сповіщення про пожежу та управління евакуацією людей. Студенти, у супроводі науково-педагогічних працівників організовано пересувалися до виходів, а далі – до спеціально визначеного місця, на якому шикувалися по групах. Усі, хто перебував у будівлях корпусів, були евакуйовані через головні та запасні виходи УДФСУ. Після завершення евакуації учасники заходу були зібрані біля корпусу С, аби переконатися, що всі співробітники та студенти покинули приміщення і знаходяться в безпеці.

Поки люди покидали приміщення, які за легендою горіли, на місце події прибув особовий склад 2 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області. Було проведено бойове розгортання та розвідку місця умовної пожежі, під час якої було врятовано особу, що перебувала на 6 поверсі корпусу В. Після евакуації медичні працівники Ірина Добривечір та Світлана Васькова надали потерпілому першу медичну допомогу. 

Крім цього, співробітники пожежно-рятувального загону продемонстрували на практиці використання первинних засобів пожежогасіння, а саме вогнегасників порошкових і вуглекислотних. Кожен бажаючий мав змогу самостійно спробувати їх в дії.

Головний герой, який начебто застряг на 6 поверсі палаючої будівлі і якого рятівники евакуйовували за допомогою спеціальної техніки, зізнався, що взяти участь у навчаннях погодився відразу. Він підкреслив, що розуміє важливість таких заходів і небезпечність пожеж, які є частим явищем не лише в Україні, а й в усьому світі. «Я погодився взяти участь у навчанні навіть не задумуючись. Було не страшно, адже в своїй професійній діяльності вже звик до складних ситуацій. Саме тому, хотів допомогти організаторам показати майбутньому поколінню, що це дійсно важливо, що все це не просто на словах. Показати не лише, як правильно користуватися вогнегасниками чи планом евакуації, а й те, як саме буває насправді, і як потрібно поводитися при пожежі. Не нервувати, намагатися бути спокійними і зосередженими», – зазначив герой, а за сумісництвом провідний інженер з охорони праці відділу з охорони праці та пожежної безпеки УДФСУ Артем Кашпрук і наголосив, що працівники пожежної служби та медики показали хорошу підготовку. «Пожежники дуже швидко зреагували і якісно виконали своє завдання. А працівники швидкої, в свою чергу, вчасно надали першу медичну допомогу», – підсумував він.

На щастя, це було тільки навчання! Проте, ми не застраховані від жодної небезпечної ситуації і повинні вміти оперативно реагувати на неї, щоб зберегти власне життя та життя інших людей!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *