БОРОТЬБА З ВІРУСАМИ. ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ ННІІТ В ДІЇ.

БОРОТЬБА З ВІРУСАМИ. ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ ННІІТ В ДІЇ.

17/04/2020 на ресурсах дистанційних курсів Moodle  кафедри інформаційних систем і технологій Університету УДФСУ була проведена відкрита онлайн лекція з дисципліни «Інформаційні системи і технології в юридичній практиці» к.т.н., доцентом кафедри інформаційних систем і технологій Шершньовою А.В.
Тема лекції: «Інформаційна безпека та засоби боротьби з електронною злочинністю». Слухачами лекції були : представник методичного відділу Самойлова І.І.; заступник директора ННІ ІТ Погорєловська І.Д.; к.е.н., завідуючий кафедрою інформаційних систем і технологій Одинець А.В., к.п.н., Ніжегородцев В.О., к.ф.-м.н., Поденежко О.В., к.п.н., Гладченко О.В., к.ф.-м.н., Ратушняк Т.В., та  студенти груп ПБ-19-1, ПБ-19-2, ПБЦ-19-3, ПБЮ-19-4.В межах тематики відкритої лекції лектором було розкрито основні положення, зокрема, поняття та види комп’ютерних злочинів. Наведена класифікація способів скоєння комп’ютерних злочинів, відповідних кодифікатору Генерального Секретаріату Інтерполу. Надано ґрунтовне пояснення щодо поняття «комп’ютерні порушники», хакери. Детально розглянуто комп’ютерні злочини в мережі Інтернет – кіберзлочинність. Вказано найбільш популярні за останній період кіберзлочини: targeted attacks, атаки вірусів-вимагачів, атаки через «IoT», скіммінг, таємний mining. Лектором було підібрано цікавий науковий матеріал щодо космічних та електронних кіберзлочинів.
Окремим питанням розглянуте поняття захисту інформації та правові аспекти захисту інформації. Лектором було здійснено роз’яснення питання кримінальної відповідальності за порушення у кіберпросторі та приведена класифікація засобів захисту інформації. Надано визначення та класифікацію комп’ютерних вірусів. Наведено аналіз безкоштовних антивірусних програм. Озвучено поради з кібербезпеки для студентів: як захистити себе від кібершахраїв. Детально розглянуті небезпеки із соціальних мереж, кібербезпека для мобільних пристроїв, шахрайства з платіжними картками, схеми телефонних обманів, фейкові інтернет-магазини.
 
 
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *