Результати проекту Інноваційні методики викладання в правопросвітній діяльності  ЮК для школярів середньої ланки ЗОШ, як частини проекту «Посилення регіональної та міжсекторальної співпраці юридичних клінік Київщини»

Результати проекту Інноваційні методики викладання в правопросвітній діяльності ЮК для школярів середньої ланки ЗОШ, як частини проекту «Посилення регіональної та міжсекторальної співпраці юридичних клінік Київщини»

Гарна новина!!! Ми готові презентувати результати проекту #Інноваційні_методики_викладання_в_правопросвітній_діяльності_ЮК_для_школярів_середньої_ланки_ЗОШ, як частини проекту «Посилення регіональної та міжсекторальної співпраці юридичних клінік Київщини», автором якого є #ЮК_Право_і_практика м. Біла Церква та співвиконавцем НПЛ Юридична клініка ННІП УДФСУ, який реалізовується за фінансової підтримки #Міжнародного_фонду_Відродження та сприяння Асоціації юридичних клінік України. 

За шість місяців нами було втілено багато цікавих та корисних заходів. Серед знакових подій слід згадати такі:

– тренінг на базі УДФСУ для студентів-консультантів юридичних клінік Київщини, при проведенні якого головна увага була зосереджена на формуванні базових знань та навичок, якими слід користуватися студентам-консультантам при проведенні майбутніх тренінгів для школярів. У рамках даного заходу було наголошено на дієвих та цікавих шляхах донесення інформації з використанням інтерактивних методик при проведенні тренінгів для школярів. Також з’ясовано, які соціально-психологічні аспекти слід враховувати щодо дітей, що потребують педагогічної уваги. Студенти-консультанти дізналися про порядок оформлення методичних матеріалів для проведення тренінгів в право просвітницькій діяльності; 

– розроблений та проведений моніторинг первинних знань у сфері податків для школярів Ірпінських ЗОШ (№1, №17, №2), а також шкіл м. Києва та м. Білої Церкви, які виявили бажання взяти участь у проекті.  Дані листи-опитування були поширені по школах для отримання об’єктивної оцінки рівня знань учнів у податковій сфері. Отримана внаслідок моніторингу інформація надала можливість підготувати якісний та пізнавальний тренінг на тему: «Податки – це легко!»;

– представлення методичних розробок ренінгу на тему: “Податки – це легко!” членами юридичних клінік в стінах #Академії_Адвокатури_України м. Київ. Головною метою заходу було обрання кращої методичної розробки серед представників юридичних_клінік_Київщини. У даному заході взяли участь представники: ЮК_Академії_Адвокатури_України м. Київ; #ЮК_Право_і_практика м. Біла Церква; ЮК «Астрея» Київського університету ім. Б. Грінченка; #Навчально_практична_лабораторія_Юридична_клініка_ННІ_Права УДФСУ. Суддівський склад був представлений досвідченими фахівцями, в особі: Галая Андрія, д.ю.н., Голови Асоціації юридичних клінік України (АЮКУ); Хоми Ірини (практикуючого психолога); Малика Ярослава (завідувача ЮК НАВС). Перемогу в даному конкурсі отримала #ЮК Астрея Київського університету ім. Б. Грінченка, адже її представники змогли, на думку журі, найбільш вдало акцентувати увагу саме на тих податках, які на сьогодні сплачують діти, і які їх безпосередньо будуть супроводжувати в майбутньому. 

Почесне друге місце посіла команда #НПЛ_ЮК_ННІП_УДФСУ. Її представники систематично та комплексно розкрили найважливіші питання в податковій сфері, розробили ігри з використанням інтерактивних методик викладання в право просвітницькій діяльності, знайшли пізнавальні відео для зацікавлення слухачів. 

Третє місце посіла методична розробка представлена #ЮК_Право_і_практика м. Біла Церква. Її члени чітко окреслили порядок проведення тренінгу та висвітлили ефективні способи подачі матеріалу для швидкого засвоєння школярами. 

Четверте місце отримала #ЮК_Академії_адвокатури_України м. Київ, яка використала візуалізацій ні способи подачі інформації з використанням дошки для малювання, відео та презентації, що зацікавило слухачів та забезпечило зворотній зв’язок;

– тренінги серед шкіл Ірпеня на тему: “Податки – це легко” та шкіл м. Києва та м. Білої Церкви для формування у школярів загального уявлення про податкову систему в Україні. 

У ході реалізації Регіонального проекту студенти-консультанти та викладачі продемонстрували увесь свій потенціал та креатив, розкрили всі грані своєї творчої особистості, навчились працювати в команді та почерпнули новий багаж теоретичних та практичних знань.

На завершення, хочеться висловити слова вдячності всім тим, хто повірив у можливість реалізації проекту #Інноваційні_методики_викладання_в_правопросвітній_діяльності_ЮК_для_школярів_середньої_ланки_ЗОШ та важливість даної теми, а саме: представникам #Асоціації_юридичних_клінік_України, керівництву #УДФСУ та членам #Управління_освіти_м_Ірпінь, адміністраціям шкіл, які всіляко сприяли його реалізації. 

Крім того, ми вдячні всім викладачам, студентам та організаторам, які були присутні та брали участь в реалізації заходів в рамках Регіонального проекту. Сподіваємося на подальшу співпрацю при реалізації подібних заходів!!!

На хвилі сучасних тенденцій підсумковий захід відбудеться в он-лайн режимі. 

Також в найближчий час планується створення та поширення серед професійних спільнот відеоролику, який стосуватиметься ходу виконання проекту. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *