В УДФСУ провели круглий стіл «Перспективи розвитку наукових бібліотек закладів вищої освіти в умовах сьогодення»

В УДФСУ провели круглий стіл «Перспективи розвитку наукових бібліотек закладів вищої освіти в умовах сьогодення»

В Університеті державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) провели круглий стіл «Перспективи розвитку наукових бібліотек закладів вищої освіти в умовах сьогодення» приурочений Всеукраїнському дню бібліотек. Захід організувала наукова бібліотека УДФСУ з метою обміну практичним досвідом бібліотек закладів вищої освіти. Участь у ньому взяли ректор університету Павло Пашко, проректорка з наукової роботи Олена Драган, директорка наукової бібліотеки Світлана Цимбалюк, директор Навчально-наукового інституту інформаційних технологій Артур Горбовий, працівники бібліотеки, а також спеціально запрошені гості – директори наукових бібліотек закладів вищої освіти.

Під час заходу учасники обговорили ряд актуальних питань, зокрема, як розширити функції бібліотек та переформатувати роботу під нові реалії, адже під час карантину бібліотекарі усвідомили, що таке віртуальний користувач і як задовольнити його інформаційні потреби. 

У ході роботи круглого столу було заслухано і обговорено доповіді: 

  1. Директорка Наукової бібліотеки Чернігівського національного технологічного університету Наталія Мороз на тему: «Сервіси та технологічні можливості Наукової бібліотеки Чернігівського національного технологічного університету».
  2. Директорка Наукової бібліотеки Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова Людмила Савенко на тему: «Створення умов доступу до бібліотечних ресурсів в умовах карантину».
  3. Директорка Наукової бібліотеки Національного університету біоресурсів і природокористування України Тетяна Кіщак на тему: «Наукова бібліотека закладу вищої освіти в умовах карантинних обмежень 2020: нові виклики та нові можливості».
  4. Директорка бібліотеки Національного університету фізичного виховання і спорту України Тетяна Полтавець на тему: «Бібліотека як сучасний інформаційний і комунікаційний центр: сучасні виклики».
  5. Директорка бібліотеки Університету Григорія Сковороди у Переяславі Ольга Шкира на тему: «Практика емоційного ресурсування як профілактика професійного вигорання».

Після заходу відбулася екскурсія до Ірпінського історико-краєзнавчого музею та прогулянка – знайомство центральною частиною міста.

Довідково:

Всеукраїнський день бібліотек відзначається щороку 30 вересня. Це свято встановлено в Україні Указом Президента України від 14.05.1998 р. № 471/98, враховуючи великий внесок бібліотек України у розвиток вітчизняної освіти, науки і культури, а також необхідність подальшого підвищення їх ролі у житті суспільства. І вже понад п’ятнадцять років є професійним святом працівників близько 40 тисяч діючих бібліотек.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *