Кафедра журналістики, української словесності та культури – партнер Всеукраїнської олімпіади з медіаграмотності у форматі брейн-рингу – «Фейкотроща»

Кафедра журналістики, української словесності та культури – партнер Всеукраїнської олімпіади з медіаграмотності у форматі брейн-рингу – «Фейкотроща»

Всеукраїнський фактчекпроєкт «Без брехні» на чолі з головним редактором Олександром Гороховським готує мегаформат інтелектуальних змагань – «Всеукраїнськіу олімпіаду з медіаграмотності у форматі брейн-ринг – «Фейкотрощі». 

Команда студентів спеціальності «журналістика» нашого університету також запрошена взяти участь у цьому заході.

Основні етапи гри розпочнуться із січня 2021 року. Найсильніші команди отримають нагоду змагатися за звання переможця у фінальній грі з цінними призами.

Минулого тижня відбулась настановча конференція для керівників від вузів, які координуватимуть участь студентських команд в олімпіаді. Команду Державного податкового університету представила  к. н. із соц. ком., доцент кафедри журналістики, української словесності та культури викладач Кияшко Юлія Павлівна. 

Під час вебінару медійники розглянули типові завдання з медіаграмотності, що будуть представлені на основних змаганнях зі студентами. 

Для ознайомлення з основними поняттями організатори презентували авторське видання «Фактчекінг і медіаграмотність: словник термінів». 

Цей подарунок поповнить електронну бібліотеку кафедри і стане в нагоді не лише під час підготовки команд до змагань, а й в процесі вивчення профільних дисциплін.

Крім того, під час вебінару керівники виконали завдання з медіаграмотності в групах і відчули атмосферу процесу змагань, щоб на належному рівні виступити тренерами для своїх команд в подальшому.

Висловлюємо подяку організаторам за запрошення і маємо за честь стати партнерами проєкту.

 

Нагадаємо, що головний редактор фактчек проєкту «Без брехні» Олександр Гороховський вже був гостем нашого університету і ділився цінним практичним досвідом зі студентами – журналістами УДФСУ. Сподіваємося на активну і плідну співпрацю в подальших проєктах.

 

https://www.facebook.com/journalismnudfsu/posts/842626466177207  активне посилання на публікацію із зустрічі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *