Відбулася Міжнародна науково-практична конференція “Журналістика в епоху цивілізаційних трансформацій”

Відбулася Міжнародна науково-практична конференція “Журналістика в епоху цивілізаційних трансформацій”

20 листопада 2020 року в онлайн-режимі відбулася Міжнародна науково-практична конференція “Журналістика в епоху цивілізаційних трансформацій”, організована кафедрою журналістики філологічного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Під час роботи шести секцій і круглого столу «Довіра до медіа в умовах інформаційної війни» презентували свої наукові напрацювання представники багатьох журналістських шкіл України і Казахстану.

Серед тем, що обговорювалися журналістикознавцями, медіаекспертами, журналістами-практиками, – стабілізуюча роль ЗМІ в умовах інформаційної війни, нові та альтернативні медіа у ХХ столітті; права людини та медіагалузь; тренди епохи постжурналістики (медіаосвіта, медіаграмотність, медіагігієна); взаємодія та протидія журналістики і суміжних галузей; соціальні мережі та просування контенту.

У конференції взяли участь і представники ННІ гуманітарних наук Університету ДФС України: д.н. з соц. ком., доцент, завідувач кафедри журналістики, української словесності та культури Зикун Н.І. виступила на пленарному засіданні із доповіддю «Мова ворожнечі» і дотримання журналістських стандартів: науковий дискурс і медіапрактика». Кияшко Ю.П., к. н. з соц. ком., доцент кафедри журналістики, української словесності та культури, доповідала про «Технологію створення DeepFake в сучасному медіасередовищі».

Студентка 4 курсу спеціальності «Журналістика» О.Кацан презентувала «Особливості використання SM-платформ Радіо Свобода», а першокурсниця О.Галицька – «Букблог в Instagram як сучасний комунікаційний канал: можливості і переваги». 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *