Студенти відстоюють свої права: написані звернення Сергію Горбачову, Людмилі Денісовій, Сергію Марченку та Денису Шмигалю

Студенти відстоюють свої права: написані звернення Сергію Горбачову, Людмилі Денісовій, Сергію Марченку та Денису Шмигалю

Студенти Університету державної фіскальної служби України не залишилися осторонь ситуації, яка склалася навколо їхньої Альма-матер і боряться за свої права. Саме тому, лідери студентського самоврядування написали листи-звернення до Освітнього омбудсмена Сергія Горбачова та Уповноваженої Верховної ради України з прав людини Людмили Денісової, а також Міністру Фінансів України та Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю з проханням протистояти порушенню їхніх прав і зупинити реорганізацію вишу. Звернення підписала велика кількість студентів. 

Насамперед, студентський актив прагне спільними зусиллями відстояти університет і не допустити його реорганізації, адже для них важливо закінчити саме той виш, який особисто обирали і в якому мріяли вчитися. Вони знають, що реорганізація тягне за собою низку болючих дій, які призведуть до зміни назви навчального закладу та зриву випускних у майже 1000 студентів у січні-лютому 2021 року.

Студенти розуміють, що є більш логічний та спрощений шлях і це перейменування Університету на «Державний податковий університет» та приєднання до нього ДННУ «Академія фінансів України». Саме тому, просять захистити їхнє право на навчання саме у тому закладі вищої освіти, який вони обрали, а не у новоствореному, і зупинити реорганізацію.

Онлайн звернення до освітнього омбудсмена

Лист звернення студентів Університету

Лист до Уповноваженого з прав людини Людмили Денісової

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *