Відбулося чергове засідання Вченої ради. Серед ключових питань – недоцільність реорганізації УДФСУ

Відбулося чергове засідання Вченої ради. Серед ключових питань – недоцільність реорганізації УДФСУ

В Університеті державної фіскальної служби України відбулося чергове засідання Вченої ради, яке пройшло у змішаному форматі. Участь у ньому взяли члени Вченої ради, а також завідувачі кафедр, наукові, науково-педагогічні працівники та студенти.

Захід проходив у 3 етапи: перший – організаційне засідання (в онлайн-форматі); другий – проведення таємного голосування з приводу вчених звань (з дотримання норм карантинних обмежень); третій – підведення підсумків голосування та затвердження протоколів лічильної комісії (в онлайн-форматі).

На засіданні було розглянуто низку ключових питань діяльності Університету, а саме: про недоцільність реорганізації Університету державної фіскальної служби України; про результати вступної кампанії 2020 року і завдання щодо організації та забезпечення набору вступників до Університету в 2021 р.; про результати рейтингового оцінювання діяльності науково-педагогічних працівників за 2019–2020 н.р..

Особливу увагу було приділено питанню «Про недоцільність реорганізації Університету державної фіскальної служби України», відповідно для якого вчена рада Університету ухвалила:

  1. Вважати неприпустимим та недоцільним утворення закладу вищої освіти «Державний податковий університет» шляхом реорганізації через злиття Університету державної фіскальної служби України та Державної навчально-наукової установи «Академія фінансового управління».
  2. Порушити клопотання перед Міністерством фінансів України про перейменування Університету державної фіскальної служби України шляхом затвердження статуту Закладу вищої освіти Міністерства фінансів України «Державний податковий університет» та приєднання до нього Державної навчально-наукової установи «Академія фінансового управління».
  3. Винести на розгляд Конференції трудового колективу Університету питання щодо недоцільності реорганізації Університету державної фіскальної служби України.
  4. У зв’язку з наявністю порушень законодавства України, у тому числі п. 2 ст. 31 Закону України «Про вищу освіту», провести правову експертизу документів, пов’язаних з реорганізацією Університету державної фіскальної служби України, та здійснити дії відповідно до чинного законодавства.

Також на засіданні розглянуто атестаційні справи щодо присвоєння вчених звань професора та доцента.

Витяг з протоколу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *