Міжнародний інтенсив:  гостьові лекції в ННІ гуманітарних наук і  покращення якості освітніх програм

Міжнародний інтенсив: гостьові лекції в ННІ гуманітарних наук і покращення якості освітніх програм

10 березня відбулася вже третя цього року гостьова міжнародна лекція – консультанта з питань управління й ЗМІ України й Південної Каліфорнії Майкла Гетто на тему «Стан української громадянської журналістики та загальний стан української реформи» для здобувачів вищої освіти й НПП кафедр ННІ гуманітарних наук на платформі BigBlueButton – тож долучитися до неї могли всі охочі. 

Незважаючи на те, що у Каліфорнії був пізній вечір, а в Ірпені – ранок, під час нашого діалогу не відчувалося жодних кордонів. 

Для понад 60 студентів ННІ гуманітарних наук (журналістів, лінгвістів, психологів) ця онлайн-зустріч стала екскурсом в сучасний медіаландшафт очима зарубіжного фахівця, який, однак, добре знає Україну, певний час тут працював. Майкл Гетто окреслив тенденції розвитку сучасних медіа, зупинився на найбільш актуальних проблемах, висвітлюваних медіа у контексті найрезонансніших подій в Україні та світі, проаналізував їхні наслідки і перспективи. Говорили про позиції України на світовій арені, пропаганду, дезінформацію (зокрема й щодо коронавірусу й вакцинації), а також про  їхні наслідки для суспільства. Гість розповів, які українські медіа він читає та про специфіку закордонних ЗМІ. Він підкреслив важливість змін в сучасній українській журналістській освіти й активізації наукових досліджень з цього напряму.

Студенти активно долучалися до англомовного діалогу, ставили питання, що стосувалися журналістських стандартів, пропаганди, протидії дезінформації, рівня критичного мислення сучасної аудиторії тощо. 

Традиційно допомагала сторонам порозумітися перекладач, ст. викл. кафедри сучасних європейських мов Олена Войташенко.

Онлайн-зустріч відбулася в межах реалізації Перспективної програми гостьових академічних лекцій у контексті інтернаціоналізації освіти, реалізованої в ННІ гуманітарних наук з ініціативи кафедри журналістики, української словесності та культури. 

Завідувач відділу міжнародного освітнього співробітництва Андрій Божков високо оцінив рівень заходу, висловив сподівання на продовження співпраці. Було досягнуто домовленості про зустріч з Майклом Гетто в Університеті ДФС України – як тільки знімуться карантинні обмеження. 

Такі міжнародні освітні заходи за участі науковців і громадських діячів з різних країн світу (Польща, Великобританія, США, інших), безумовно, сприятимуть якості освітніх програм, що реалізуються в ННІ гуманітарних наук – «Журналістика і зв’язки з громадськістю», «Психологія», «Германські мови та літератури (переклад включно)» та загалом в Університеті.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *