УДФСУ та «Фонд регіонального розвитку «Місто для життя» підписали Меморандум про співпрацю

УДФСУ та «Фонд регіонального розвитку «Місто для життя» підписали Меморандум про співпрацю

        Університет державної фіскальної служби України (УДФСУ) та Громадська організація «Фонд регіонального розвитку «Місто для життя» (Громадська організація) підписали Меморандум про співпрацю. Участь у зустрічі взяли в.о. ректора УДФСУ Антон Монаєнко, голова Громадської організації Олена Вітер, співзасновниця Громадської організації Дарина Катькало, заступник завідувача навчально-практичної лабораторії «Юридична клініка» УДФСУ Тетяна Шолкова,  професорсько-викладацький склад ННІ права, а також студенти ННІ права та ННІ гуманітарних наук.

         Розпочинаючи захід, в.о. ректора УДФСУ Антон Монаєнко зауважив, що ця співпраця є дуже важливою для університету, оскільки основними напрямками діяльності громадської організації є збереження екології, підтримка малого та середнього бізнесу та розвиток туризму. «Питання розвитку Ірпеня та Приірпіння також важливі для університету, тому, наша співпраця буде направлена на формування експертного середовища на базі закладу освіти. Ми зацікавлені в тому, щоб експерти нашої «Юридичної клініки» надавали  безкоштовну юридичну допомогу громадянам Приірпіння, які хочуть заснувати свою справу. Плануємо залучати до цього процесу студентів, щоб під час навчання вони мали можливість отримувати практичні навики, набиратися досвіду», – зазначив в.о. ректора.

         За словами співзасновниці Громадської організації Дарини Катькало,  головне завдання їхньої організації – налагодження взаємодії між університетом, містом, бізнесом та молоддю. «Функція нашого проєкту – це створення майданчику для спільної співпраці університету, молоді, бізнесу та міста. Ми готові надавати інформаційну підтримку, а також – на колаборацію та співпрацю з міською владою, міським бізнесом та університетом у декількох напрямках. Зокрема, підтримка малого підприємництва, адже, це саме той напрямок, де нам цікаво працювати із «Юридичною клінікою». Це хороша можливість для студентів-юристів реалізувати себе професійно уже сьогодні і, можливо, налагодити майбутню співпрацю із партнерами, тобто, у перспективі отримати робоче місце», – підкреслила Дарина Катькало.

         У свою чергу, співзасновниця Громадської організації Олена Вітер зосередила увагу на практичній стороні співпраці. «Поспілкувавшись із представниками університету, ми зрозуміли, що в університеті є потужна наукова і практична можливість для створення бізнес-інкубатора. У вас є унікальна можливість генерувати чудові ідеї, створювати свої проєкти, формувати і виводити їх у практичну площину, залучаючи бізнес та юридичну підтримку. А наші партнери – малий, середній та великий бізнес, готові стати вашими партнерами у кращих проєктах», – підкреслила Олена Вітер і додала, що Громадська організація готова до співпраці і з студентами-журналістами УДФСУ: «Ми готові співпрацювати з вашими студентами-журналістами, залучати їх до своїх міжнародних проєктів, де вони зможуть отримати чудову практику».

         В.о. ректора Антон Монаєнко зазначив, що створення бізнес-інкубатора –  це хороша ідея і в університеті вже зроблено перші кроки для її реалізації. «Нещодавно ми залучили до співпраці Український фонд стартапів і провели для студентів перший семінар про започаткування своєї справи, незабаром відбудеться ще один. Ми разом з вами можемо створити осередок стартапів та бізнес-інкубатора на базі університету. Наші пріоритети – створення для студентів нових можливостей щодо реалізації їхніх професійних інтересів та застосування знань на практиці, що дозволить після закінчення університету мати хороший досвід роботи і сприятиме успішному працевлаштуванню. Тому, створення в Ірпені осередку стартапів на базі нашого навчального закладу – це хороша і потрібна ідея!», – підкреслив Антон Монаєнко.

         Заступник завідувача навчально-практичної лабораторії «Юридична клініка» УДФСУ Тетяна Шолкова розповіла, що учасники «Юридичної клініки» отримують хороші бонуси від співпраці. «Передбачено положенням про «Юридичну клініку» та затверджено Вченою радою університету, що студенти, які працюють у «Юридичній клініці» більше 3 років – набирають відповідні рейтингові бали, а також зможуть отримати спеціальний додаток до диплому,  де буде прописана кількість практичних годин та галузь права. Завдяки цьому додатку, при працевлаштуванні матимуть підтвердження про отримання практичних навиків», – сказала Тетяна Шолкова. 

         Підсумовуючи захід, Антон Монаєнко зазначив, що в університеті створюється багато можливостей для студентів, проте вибір лише за ними. «Ми стараємося створити чимало практичних можливостей для студентів, але чимало залежить від вас і вашого бажання бути залученими до практичної складової. Маючи такі можливості в університеті, ви не витрачатимете час після отримання диплому на визначення ким же ви хочете працювати, у якій сфері себе спробувати. Не пропустіть свій шанс!», – підсумував в.о. ректора УДФСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *