В УДФСУ відбувся онлайн-семінар з питань сталого розвитку міст та регіонів

В УДФСУ відбувся онлайн-семінар з питань сталого розвитку міст та регіонів

В Університеті державної фіскальної служби України (далі – Університет) відбувся науковий онлайн-семінар «Сталий розвиток міст та регіонів, як складова соціально-економічних процесів модернізації в Україні». Захід організовано кафедрою економічної теорії Навчально-наукового інституту обліку, аналізу та аудиту Університету. Участь у семінарі взяли студенти-магістри, науковці, стейкхолдери та викладачі кафедри економічної теорії ННІ обліку, аналізу та аудиту.

В рамках семінару з доповіддю виступила професорка кафедри економічної теорії Наталія Мацелюх, яка у своїй доповіді зазначила, що сталий розвиток міст і регіонів, як складової соціально-економічних процесів модернізації в Україні є запорукою економічного зростання держави в  цілому. Адже саме в містах зосереджений фінансовий,  науковий та демографічний потенціал суспільства,  Також професорка відмітила, що важливо імплементувати зарубіжний досвід сталого розвитку з метою напрацювання позитивних практик для України.

Варто зазначити, що участь в дискусії взяла засновниця та лідерка Громадської організації «Жіночий Альянс Розвитку» Олена Джадала, яка поділилася своїм баченням залучення інвестицій в громаду. Присутні обговорити проблеми сталого розвитку міст та регіонів і шляхи їх вирішення, а також перспективи в сучасних інтеграційних процесах України з ЄС.

За підсумками онлайн-семінару учасники дійшли висновку, що дана тема є досить актуальною на сучасному етапі розвитку країни, тому потребує постійного дослідження як на рівні конкретного міста, так і на рівні регіону та лише спільними зусиллями місцевої влади, бізнесу та неурядових громадських організацій можливо досягти єдиного бачення стратегічного плану для сталого розвитку міста і регіону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *