08.11.2018 року студенти-консультанти 3 курсу та викладачі Навчально-практичної лабораторії «Юридична клініка» ННІ права Університету ДФС України к.ю.н, доценти Шолкова Т.Б., Гарбінська-Руденко А.В. та викладач юридичних дисциплін Ірпінського державного коледжу економіки та права Писанка Т.М., провели навчально-практичний семінар-зустріч з керівником відділу «Ірпінського бюро правової допомоги» Гараніною Людмилою Петрівною, керівником Ірпінського міського відділу РАЦС Головного територіального управління юстиції у Київській області Самойленко Ліаною Олександрівною.
В ході даної зустрічі, Гараніна Л.П. розповіла студентам про особливості отримання безоплатної правової допомоги, про структуру органів та особливості їх роботи.
Самойленко Л. О., розповіла про особливості в роботі Ірпінського МВ РАЦС, про види діяльності, які здійснюються відповідним відділом, поділилася практичним досвідом і запросила студентів бути присутніми під час консультування громадян. 
Студенти мали змогу задати питання пов’язані з порядком практичного застосування норм сімейного, цивільного, адміністративного законодавства та особливості реєстрації актів цивільного стану. Отримали практичні поради, які варто застосувати в майбутній юридичній діяльності. Обговорювали актуальні новели чинного законодавства. Порівнювали чинне і вже не чинне законодавство, аналізували його недоліки та шляхи удосконалення. Отримали цінні настанови щодо застосування узагальнення практики виконання судових рішень. 
Як студентка можу сказати що, такі зустрічі є дуже важливі та корисні для студентів – майбутніх юристів. Адже, в процесі таких зустрічей можна отримати цінні знання та навички, які відіграють велику роль в житті не тільки успішного юриста, а й для звичайних пересічних громадян.
Дякуємо нашим гостям за те, що не дивлячись на свою зайнятість, вони знаходять час для того, щоб поділитися своїм неоціненним досвідом з майбутніми колегами і вносять в свій вклад у формування юристів нової формації.

Студент-консультант НПЛ
«Юридична клініка»
Діана Мороз