Сьогодні, 26 вересня 2018 року, Навчально-практичною лабораторією «Юридична клініка» сумісно з кафедрою фінансового права ННІ Права Національного університету державної фіскальної служби України було організовано практичний семінар з податкового права на тему: «Вирішення податкових спорів: порівняльно-правовий аналіз».
У практичному семінарі взяли участь студенти 4 курсу ННІ Права, студенти Наукового студентського товариства кафедри фінансового права та студенти-консультанти НПЛ “Юридична клініка”. Провів практичний семінар, адвокат, податковий юрист, провідний фахівець Навчально-практичної лабораторії “Юридична клініка”- Кабанов Володимир Іванович.
Він зазначив, що податкові спори – одні з найбільш частих конфліктів, що виникають між платником податків і державою, a найпоширенішими з них є спори стосовно визнання недійсними податкових повідомлень-рішень.
Отже, повсякденна діяльність свідчить, що платники податків повноцінно реалізовують своє право на оскарження будь-яких рішень фіскальних органів. Тож обґрунтованість і належний захист позиції фіскальних органів викладеної в актах перевірок, рішеннях щодо результатів розгляду скарг, залежать від взаємодії всіх підрозділів контролюючого органу. В ході семінару були розгянуті порядок та особливості адміністративного та судового оскарження повідомлення-рішення фіскальних органів та наведені приклади з практики вирішення податкових спорів.
Ми щиро вдячні за проведений захід Володимиру Івановичу та сподіваємось на нові зустрічі!