Для студентів університету проведено спеціальне навчання з пожежної безпеки

Для студентів університету проведено спеціальне навчання з пожежної безпеки

 На виконання Правил пожежної безпеки та з метою підвищення поінформованості у питаннях пожежної профілактики відділом з охорони праці та пожежної безпеки на чолі з Самойловим О.О. та керівником відділу пропускного режиму та штаб цивільної оборони Шатохіною К.О. для студентів Національного університету ДФС України організовано проведення інструктажу та спеціального навчання з пожежної безпеки. Метою цього заходу було навчити правильно користуватися первинними засобами пожежогасіння.

В навчанні взяв участь співробітник Ірпінського МВГУ ДСНС України у Київській області, лейтенант СЦЗ Саприкін Антон Олександрович, який проінформував присутніх про стан боротьби з пожежами у регіоні, пожежну безпеку у навчальних закладах, а також правила поведінки при виникненні пожеж та інших надзвичайних подій. Також гість ознайомив студентів із закономірностями розвитку і поширення пожежі, основними способами припинення горіння, обов’язками та діями у разі пожежі, типами вогнегасників та особливостями їх експлуатації. Особливу увагу працівник ДСНСУ приділив питанню правильної та швидкої евакуації. На місці збору на студентів чекала практична частина навчань, де вони могли закріпити отримані знання. Учасники заходу тренувались ліквідовувати умовну пожежу за допомогою вогнегасника.

Тож, підводячи підсумок проведеного, зроблено висновок, що такі практичні заняття вкрай необхідні. Вони позитивно впливають на психологічну готовність до нештатних ситуацій, підвищують рівень не лише теоретичних знань, а й практичних навичок, поліпшують обізнаність та дають необхідну базу для швидкого та ефективного реагування в разі виникнення надзвичайних подій.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *