У день писемності та мови студенти НУДФСУ писали диктант національної єдності та брали участь у конкурсі імені Петра Яцика

У день писемності та мови студенти НУДФСУ писали диктант національної єдності та брали участь у конкурсі імені Петра Яцика

З нагоди святкування Дня української мови та писемності, студенти та курсанти Національного університету державної фіскальної служби України  взяли участь у написанні радіо диктанту національної єдності, автором якого є Олександр Авраменко, та у міжнародному конкурсі знавців української мови імені Петра Яцика. Заходи організувала кафедра журналістики, української словесності та культури з метою об’єднати усіх небайдужих навколо українського слова.

«Метою нашого заходу є популяризація української мови серед молоді.  Також, ми хочемо навчити наших спеціалістів бути справжніми професіоналами своєї справи, подавати інформацію правильно та оформляти документацію грамотно», – розповіла старший викладач Ліана Науменко. «Ми бажаємо учасникам нашого заходу любити Україну, українське слово та себе в Україні», – додала доцент Інна Зайцева.

Студенти зазначили, що їм бракувало часу для написання, але із завданням справилися добре, бо конкурс був легким. «Я не сподіваюся на хорошу оцінку, бо не все встигла написати за браком часу, але вважаю, що завдання були легкі. Мені здається, що конкурс дуже потрібний, він допомагає молоді зрозуміти, що наша державна мова дуже глибока, сильна, могуча і яскрава», – поділилася враженнями студентка ННІ інформаційних технологій та менеджменту Ясінська Вероніка.

У свою чергу, ведуча Українського радіо перед написанням диктанту наголосила, що організатори не виставлятимуть оцінки, бо для них головне інше. «Ми не шукаємо в диктантах помилки, ми шукаємо роботи без помилок», – зазначила Аліна Акуленко.

Студенти та курсанти університету писали диктант уже не вперше, хоча були й новачки. «Я писала диктант вперше, бо раніше не розуміла для чого це все потрібно і боялася здатися безграмотною. Хоча, після того, як я відчула цю позитивну енергетику у залі, зрозуміла, що тільки заради цього варто було прийти», – зазначила студентка 3 курсу ННІ фінансів і банківської справи Тетяна Щебетун і додала, що любить українську мову і була здивована, великою кількістю студентів університету, які писали диктант на  підтримку української мови.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *