Відбулося нагородження лауреатів конкурсу короткометражок про спорт

Відбулося нагородження лауреатів конкурсу короткометражок про спорт

У День працівників радіо, телебачення та зв’язку, в університеті провели церемонію нагородження лауреатів всеукраїнського конкурсу телевізійних спортивних програм «Світ спорту». Конкурс був започаткований в Луганській області ще 14 років тому, він подібний до американської телевізійної премії Emmy Awards, але має свою унікальність.

Участь у конкурсі можуть брати тільки журналісти, діяльність яких тісно пов’язана із спортом. Ініціатором і засновником конкурсу є олімпійський чемпіон, герой України та президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка. Цьогоріч у конкурсі взяли участь 36 учасників, які змагалися у 7 номінаціях і представили 105 короткометражок про спорт.  Варто підкреслити, що уже третій рік поспіль нагородження відбувається саме в Національному університеті державної фіскальної служби України.

Засновник конкурсу Сергій Бубка подякував ректору університету Павлу Пашку за гостинність та підтримку. «Я щиро вдячний за вашу гостинність, за добрі умови, за те, що підтримуєте цей конкурс і спортсменів загалом. Ви даєте їм друге життя після закінчення спортивної кар’єри», – зазначив олімпійський чемпіон і привітав працівників радіо, телебачення та зв’язку з професійним святом. Він вважає, що саме завдяки телебаченню та спорту можна покращити здоров’я українців. «Завдяки телебаченню та іншим засобам масової інформації, про спорт знатимуть якомога більше українців, які захочуть займатися спортом. І таким чином, підбадьорюватимуть  наших спортсменів та надихатимуть на нові перемоги», – підкреслив Сергій Бубка.

У свою чергу, ректор університету поділився з присутніми планами на майбутнє. «Університет має у своєму складі Навчально-науковий інститут спорту і дуже потужну олімпійську базу. Ми завжди підтримуємо спорт і дуже сподіваємося, що колись цей інститут стане Навчально-науковим інститутом олімпійського спорту», – сказав Павло Пашко.

Варто зазначити, що за активну участь у проведенні конкурсу був нагороджений Навчально-науковий інститут спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації нашого університету, в особі директора інституту Ігоря Малинського.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *