У НУДФСУ вшанували пам’ять загиблих у бою під Крутами

У НУДФСУ вшанували пам’ять загиблих у бою під Крутами

У Національному університеті державної фіскальної служби України хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв у бою під Крутами, які 101 рік тому стримали наступ на Київ майже 5000-ної армії більшовиків. З метою виховання у студентів і курсантів поваги до історичного минулого українського народу, викладачі та співробітники університету разом із студентами та курсантами переглянули документальний фільм «Герої. Крути. Перша незалежність», який присвячений трагічним подіям.

Захід організував відділ організації виховного процесу та соціальних питань за сприяння проректора з міжнародної діяльності та інвестицій Дмитра Ковальчука.

Як відомо, у 2006 році на станції «Крути» відкрили Меморіал пам’яті героїв Крут. Основним елементом споруди є 10-метрова червона колона – копія колон фасаду червоного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка, звідки було найбільше студентів-героїв. Поруч з пам’ятником відтворено залізничну станцію з паровозом і вагонами, в яких відкрито експозицію, присвячену боротьбі за незалежність України в 1917-1919 роках. Також, меморіальний комплекс включає в себе каплицю. Поблизу пам’ятника викопано невелике озеро у формі хреста.

Крім цього, до 80-річчя подій під Крутами Національний банк України випустив ювілейну монету номіналом в одну гривню. А вже до 101 річниці трагічних подій, у лютому 2019 року у прокат вийде фільм «Крути 1918», що розповість про героїчну битву українських студентів, про те, як бій під Крутами став боєм за майбутнє України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *