В університеті відзначили 5-ту річницю Революції Гідності та вшанували пам’ять загиблого студента Дмитра Максимова

В університеті відзначили 5-ту річницю Революції Гідності та вшанували пам’ять загиблого студента Дмитра Максимова

У Національному університеті державної фіскальної служби України вшанували пам’ять загиблих учасників Революції Гідності та студента Дмитра Максимова, який навчався у стінах НУДФСУ. Віддати шану загиблим прийшли керівники, працівники, викладачі, студенти та курсанти університету, а також рідні та друзі загиблих героїв. Спеціальним гостем заходу став випускник нашого університету та депутат Ірпінської міської ради Ігор Ковтун.

Ректор університету Павло Пашко подякував героям та наголосив, що вони завжди залишаться у серцях українців. «Для нашого народу Революція Гідності – це не просто слова. Для українців – це сенс життя, боротьба за свою землю, за самостійність, за незалежність. Дякуємо вам, Герої України! Ви навіки залишитеся у наших серцях» – підкреслив Павло Пашко.

Директор Ірпінського державного коледжу економіки та права Оксана Пілевич зазначила, що загиблі віддали  своє життя задля квітучого майбутнього України і заради свободи її громадян.  «Ці люди віддали найцінніше за нас з вами, а таке не забувається. Одне те, що герої хотіли кращого майбутнього для нашої держави, уже варте поваги і пошани», – сказала вона.

Сестра Дмитра Максимова Уляна Саннікова розповіла присутнім, що її брат був доброю, творчою та дуже цілеспрямованою людиною, яка завжди добивалася свого. «Максим був доброю людиною, любив писати вірші і пісні, завжди ставив собі ціль і досягав її. Він мріяв отримати золоту медаль на змаганнях по дзюдо, а став Героєм, Героєм України! Це і є його «золота медаль», – підсумувала сестра Дмитра Максимова.

По завершенню заходу,  учасники заходу вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання і покладанням квітів до пам’ятника.

Університет завжди пам’ятатиме своїх героїв, а також студента, який навчався у стінах навчального закладу Дмитра Максимова, які трагічно загинули і цим докорінно змінили історію України.

Довідково: Дмитро Максимов (17 листопада 1994 року — 19 лютого 2014 року) — студент Київського фінансово-економічного коледжу, спортсмен-дефлімпієць, Герой України. Майстер спорту Міжнародного класу, срібний та бронзовий призер із дзюдо Дефлімпійських ігор у Софії 2013 року. Бронзовий призер чемпіонату світу зі східних єдиноборств серед глухих, що проходив на острові Маргарита у Венесуелі 2012 року.

Прийшов на мирний мітинг демократично відстоювати Українську державу. Таємно, щоб не хвилювати рідних, хлопець вночі охороняв барикади і допомагав стримувати атаки силовиків. 18 лютого 2014 року, після того, як протестувальники підпалили 2 БТРи, силовики спецпідрозділу «Сокіл» кинули в натовп протестувальників бойову протипіхотну осколкову гранату, котра попала студентові в плече і в той момент вибухнула. Дмитро Максимов ціною власного життя уберіг всіх навколо — тіло стримало вибухову хвилю і більшість осколків гранати. Від вибуху гранати йому відірвало руку і сильно понівечило тіло. 19 лютого він помер від втрати крові у Будинку профспілок.

Переглядаючи  його світлини можна побачити, що спортивна кар’єра юнака лише починалася. Незважаючи на проблеми зі слухом, він писав музику, вірші і виконував свої пісні. Мріяв випустити перший альбом.

Пам’ять про нього назавжди залишиться в серцях українців.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *