Анатолій Кінах розповів студентам про основні принципи у роботі

До Національного університету державної фіскальної служби України завітав  український політик і державний діяч, прем’єр-міністр України (травень 2001 року – листопад 2002 року), президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах. Гість познайомився із життєдіяльністю університету, оглянув нові сучасні аудиторії, поспілкувався із студентами, викладачами та працівниками університету.

Під час зустрічі із студентами, Анатолій Кінах окреслив головні тенденції, ризики та пріоритети, на які потрібно опиратися у найближчому майбутньому і студентам, і державі в цілому. За його словами, Україна наразі долає непростий період за всі роки незалежності, за що він несе персональну відповідальність. «Дуже важливо розуміти те, що таких ризикованих викликів, які долає Україна у поточному періоді, не було на жодному етапі нашого розвитку, як незалежної держави. Я маю честь бути у складі тих, депутатів, які своїми голосами ще у 1991 році стверджували статус незалежної держави і, незалежно від свого статусу, я до фінішу буду відчувати персональну відповідальність за те, що відбувається сьогодні в Україні і за наше майбутнє», – зазначив екс-прем’єр-міністр України і додав: «Важливо, щоб в Україні діяли ті пріоритети та ті цілі, які у всьому світі називають національними, економічними, політичними та гуманітарними».

Політик закликав українців, незалежно від політичних поглядів та відносин, чітко зрозуміти, що таке національна стратегія та національна ідея і об’єднатися навколо них. Він вважає, що якісна податкова система – це частка національної економічної безпеки конкурентоздатності. «Коли ми ставимо за мету мати якісний Податковий кодекс, то незалежно від політичних поглядів, назв фракцій чи партій ми всі повинні об’єднатися і прийняти цей системний документ, бо це є конкурентоздатність України та інвестиційний клімат. Всі інші рейтинги, метушня навколо статусу, мають бути на задньому плані», – підкреслив він.

Крім цього, Анатолій Кінах зазначив, що найцінніше, що є у кожній державі – це людський капітал і потрібно готувати кваліфікованих фахівців, які будуть затребувані у державі та боротися із міграцією освіти. «Саме цінне, що може бути у будь-якій державі – це людський капітал і підготовка кваліфікованих фахівців. От, навіть, ваш славетний університет. Дуже важливо, щоб наша молодь після закінчення навчального закладу, була затребувана у своїй державі, це питання дуже серйозне, бо ми багато кажемо про трудову міграцію, а зараз у державі є така тенденція, як міграція освіти», – сказав він та додав: «Те, що молодь навчається за кордоном, це нормально, але бажано щоб більша частина поверталася на рідну землю і була затребувана тут».

Наприкінці зустрічі, Анатолій Кінах закликав студентів дотримуватися у роботі основних принципів. «Враховуючи специфіку вашої професії, я би дуже просив вас, щоб ви чітко розуміли принцип постійного діалогу, щоб цей діалог був рівноправний з високою рівною повагою та відповідальністю. За Конституцією України, єдиним носієм влади є народ. Народ, який сплачує податки і, по суті, наймає державу, щоб вона виконувала деякі функції. І вам, як майбутнім працівникам фіскальної системи, це необхідно чітко розуміти та діяти по принципу – «не нашкодь». Я просив би вас, щоб оцей принцип «не нашкодь» та принцип «рівності перед законом» були у вашій роботі постійно», – закликав політик.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *