Курсанти відзначили День українського добровольця

Курсанти відзначили День українського добровольця

14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Ця дата вибрана не випадково: саме 14 березня 2014 року прямо з Майдану перші добровольці вирушили на тренувальну базу у Нових Петрівцях, що під Києвом. Внесок першої хвилі добровольців важко переоцінити – саме добровольчі батальйони дали змогу провести мобілізацію і підготувати їм професійну заміну.
Сьогодні на зустріч з курсантами завітали Герой України Порхун Олександр та заступник Голови громадської ради учасників АТО Ірпінського регіону Головенко Антон які поділились своїми спогадами та дали відповіді на запитання курсантів. Перед учасниками зустрічі виступив начальник Факультету Чмелюк Василь Васильович, який розповів про історичну важливість Дня українського добровольця та запропонував вшанувати хвилиною мовчання всіх хто поклав життя в ім’я незалежності нашої держави. Крім того учасники зустрічі мали нагоду переглянути документальну стрічку “Рейд. Сила нескорених”. Фільми справив на курсантів неабияке враження адже він розповідає про реальні події військової операції учасником якої був наш гість Герой України Олександр Порхун. 
Курсанти дякували гостям за цікаві розповіді адже саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *