В університеті провели Кубок України з Комбат Дзю-Дзюцу

В університеті провели Кубок України з Комбат Дзю-Дзюцу

У Національному університеті державної фіскальної служби України провели Кубок України серед дорослих та Всеукраїнський турнір серед юніорів та юнаків з Комбат Дзю-Дзюцу. Організували змагання Навчально-науковий інститут спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації спільно з Всеукраїнською громадською організацією «Комбат Дзю-Дзюцу України» з  метою підтримки здорового способу життя, розвитку спорту і культури серед студентів.

Почесними гостями змагань стали президент Федерацїї Комбат Дзю-Дзюцу України (далі – ФКДДУ) Владислав Шипінський, директор Київської міської філії ФКДДУ В’ячеслав Ткачук, голова Дніпропетровської обласної молодіжної громадської патріотичної організації “Патріот – Д” Дмитро Білан та директор Хмельницької обласної філії ФКДДУ Олександр Марчук.

Участь у змаганнях взяли спортсмени з різних регіонів України, різного віку та вагової категорії. Варто зауважити, що учасниками змагань були не тільки юнаки, а й дівчата. Поділилась цілями на майбутнє 15-річна  чемпіонка світу Каріна Холматова. «Мені подобається цей вид спорту і я хочу досягти успіхів в ньому. Не скажу, що це легко, бувають і травми, але я не буду на цьому зупинятись. Я планую побудувати спортивну кар’єру і буду йти до кінця», – зазначила спортсменка.

Також, про учать у змаганнях розповів 23-річний спортсмен Дмитро Гольбаєв. «Спортом я займаюсь десь п’ять років, а саме, боями без правил. У цьому виді спорту я виступаю вперше. І стараюсь всіма силами, адже ставлю собі за мету – показати достойний рівень», – сказав він.

Зауважимо, що студенти нашого навчального закладу також взяли участь у змаганнях та показали гідні результати.

Довідково: Комбат Дзю-дзюцу (англ. Combat Ju-Jutsu, рос. варіант – бойове джиу-джитсу) – прикладне комплексне бойове мистецтво і міжнародне спортивне єдиноборство, основою якого є мистецтво реального рукопашного бою в умовах військових дій, штурмових операцій спецпідрозділів армії і поліції, а також методи протидії агресії вуличної злочинності. При підготовці фахівців Комбат Дзю-дзюцу і тренуваннях цивільного населення використовується ударна техніка, боротьба в партері, больові і задушливі прийоми, холодна зброя і підручні побутові засоби самозахисту.

Комбат Дзю-дзюцу характеризується швидкісним боєм на поразку, в якому суперник не повинен мати можливості чинити опір, і бути переможеним протягом 3-5 секунд. Для цього використовується спеціальна ударна техніка позбавлення рівноваги і нокаутування, а також техніка контролю центральної лінії суперника.

Допоміжними діями і діями «другого» плану є кидки з добиванням і больові прийоми, так як вони вимагають великих енерговитрат і більш тривалі в часі, а в умовах військових дій або бою проти декількох суперників цей фактор може бути визначальним. Це бойове мистецтво виникло в ХХ-му столітті через поділу бойового мистецтва дзю-дзюцу на кілька напрямків і потоків розвитку.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *