В університеті обговорили теорію і практику становлення кримінального права України

В університеті обговорили теорію і практику становлення кримінального права України

У Національному університеті державної фіскальної служби України (далі – НУДФСУ) провели Всеукраїнську студентську науково-практичну конференцію «Становлення кримінального права України: теорія і практика». Захід організувала кафедра кримінального права та кримінології Навчально-наукового інституту права (далі – ННІ права) за сприяння Громадської організації «Всеукраїнська асоціація кримінального права».

Участь в конференції взяли викладачі, студенти та курсанти НУДФСУ, а також представники Національного університету «Києво-Могилянська академія» та Харківського національного університету міського господарства імені О. М. Бекетова.

З вітальним словом до учасників заходу виступили проректор з наукової роботи Петро Цимбал, директор ННІ права Василь Топчій, завідувач кафедри кримінального права та кримінології Галина Дідківська та доцент кафедри кримінального права та кримінології Тетяна Супрун.

Петро Цимбал підкреслив на важливості наукової роботи студентів у сфері кримінального та кримінально-виконавчого права, адже сучасне законодавство постійно змінюється і потребує вивчення. «Наукова робота студентів є дуже корисною, адже ті новели законодавства, які досліджують студенти, є актуальними. Обговорення таких питань дає змогу поділитися своїми знаннями та здобути нові для себе», – зазначив проректор.

Директор ННІ права привітав учасників конференції та наголосив на важливості таких заходів, адже вони об’єднують студентів багатьох закладів вищої освіти. «До нас приїжджають гості з усіх куточків країни, беруть участь в різних заходах, конференціях. Всі хто відвідує наш університет помічають талановитих студентів та атмосферу, яка їх оточує. Все це ми створюємо разом з вами», – зазначив Василь Топчій.

Під час науково-практичної конференції відбулося обговорення питань за такими напрямами:

  1. Стан та розвиток кримінальної політики в Україні на сучасному етапі.
  2. Особливості процесу законотворчості в сфері кримінального права.
  3. Сучасний стан вітчизняного кримінального права: проблеми усвідомлення новел і визначення перспектив розвитку.
  4. Кримінально-правове забезпечення охорони прав і свобод людини і громадянина, суспільних і державних інтересів в умовах глобалізації.
  5. Кримінальне право України в міжнародно-правому вимірі.

За результатами Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції «Становлення кримінального права України: теорія і практика» буде опубліковано електронний збірник тез доповідей.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *