Відбувся круглий стіл «Облік і оподаткування: проблеми та перспективи розвитку»

У Національному університеті державної фіскальної служби України (НУДФСУ) провели круглий стіл «Облік і оподаткування: проблеми та перспективи розвитку». Захід, приурочений до 23-ої річниці Навчально-наукового інституту обліку, аналізу та аудиту (ННІ ОАА),  відбувся у рамках декади цього інституту і став підсумковим засіданням IV Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Облік та оподаткування: реалії та перспективи».

Участь у круглому столі  взяли 132 учасники, а саме: науковці, в полі зору яких питання новацій обліку та аудиту, оподаткування та освітня складова підготовки висококваліфікованих фахівців; завідувачі та науково-педагогічні працівники кафедр, які, у рамках своєї спеціалізації, втілюють новації; практики, які втілюють науку у практику і запроваджують наукові розробки у свою практичну діяльність, а також студенти, які здійснюють свої перші кроки на шляху науки та практики.

Почесними гостями заходу стали ректор НУДФСУ Павло Пашко, Перший проректор з навчально-методичної та виховної роботи Олег Шевчук, проректор з наукової роботи Петро Цимбал, проректор з адміністративно-господарської діяльності Олександр Фокін, професорсько-викладацький склад ННІОАА на чолі з директором Наталією Мацелюх та випускник НУДФСУ, а наразі віце-президент Федерації професійних бухгалтерів і аудиторів України, керівник департаменту технічного контролю Олександр Суворов.

Розпочала захід директор ННІОАА Наталія Мацелюх, яка наголосила, що декада інституту проходить під гаслом «Отримані у нас знання – формують шлях до успіху». «Ми розуміємо, що успіх творить сама особистість і наше завдання, як фундаторів-освітян, надати цей шлях студентам, які у подальшому примножуватимуть економічні чесноти країни і, звичайно, популяризуватимуть наш навчальний заклад», – підкреслила вона.

Ректор Павло Пашко підтримав думку Наталії Мацелюх і додав, що фора, яку студенти отримують у НУДФСУ, після закінчення навчального закладу, починає рости. «Якщо студент ходить на заняття, які проходять у сучасних аудиторіях, дотримується традицій навчального закладу, бере участь у різноманітних заходах, – ця фора росте.  Потім це виражається у тому, що випускники стають начальниками і успішними людьми. Саме тому, серед випускників нашого університету є люди, які зайняли лідируючі позиції у країні. І ось такі конференції проводяться  для того, щоб учасники змогли реалізувати цю фору», – зауважив Павло Пашко і подякував гостям, які завітали до НУДФСУ, що допомагають організовувати студентам університету рух вперед.  «Спасибі, що знайшли час взяти участь у нашому круглому столі, що витрачаєте його на наших студентів, адже у вас є свої. Проте, у кінці кінців і ви, і ми робимо нашу країну багатшою, кращою, цивілізованішою, адже нам тут жити!», – підсумував Павло Пашко.

Проректор з наукової роботи Петро Цимбал зауважив, що з кожним роком університет розвивається і покращується. «Раніше, декілька десятків років тому, в інституті працювало декілька кандидатів, а докторів взагалі не було. Потім ми почали виховувати їх у себе, шляхом створення аспірантури. На сьогоднішній день, у нашому навчальному закладі, на постійній основі працює понад 70 докторів наук і більше 300 кандидатів наук. Ці зрушення відбулися завдяки Павлу Володимировичу», – розповів Петро Цимбал і побажав учасникам плідної праці, миру і достатку.

Віце-президент Федерації професійних бухгалтерів і аудиторів України, керівник департаменту технічного контролю Олександр Суворов відмітив зміни, які відбуваються в університеті. «Мені дуже приємно спостерігати, як змінюється Ірпінь і як змінюється сам університет. На сьогодні він один із найбільш фахових навчальних закладів та найбільш прогресивних. Безумовно, це заслуги всього керівництва, викладачів та студентів», – підкреслив випускник Олександр Суворов та нагородив Подякою Федерації професійних бухгалтерів і аудиторів України керівників, викладачів і студентів ННІОАА за їхню роботу і внесок у професію обліковця та податківця.

Після підведення підсумків круглого столу, учасники заходу відвідали святковий концерт присвячений 23-ій річниці ННІОАА.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *