В університеті обговорили реформування кримінального провадження в Україні

У Національному університеті державної фіскальної служби України (далі – НУДФСУ) відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Реформування кримінального провадження в Україні: кримінальні процесуальні та криміналістичні аспекти». Організатором заходу стала кафедра кримінального процесу та криміналістики Навчально-наукового інституту права (далі – ННІ права). Конференцію присвятили пам’яті професорів Володимира Бахіна, Віталія Лисиченка, Ісаака Фрідмана.

У конференції взяли участь ректор НУДФСУ Павло Пашко, проректор з наукової роботи Петро Цимбал, директор ННІ права Василь Топчій, професорсько-викладацький склад ННІ права, студенти та курсанти університету. Також, до заходу долучилася наукова спільнота з провідних закладів вищої освіти України, науково-дослідних та науково-експертних установ.

Почесними гостями конференції стали представник Міжнародного інституту захисту прав людини країн Східної Європи (Латвія) Валерій Бондик, проректор з наукової роботи Національної академії Служби безпеки України Сергій Фальченко, директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін та перший заступник директора Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Володимир Козіянчук.

Відкрив захід ректор Павло Пашко, який привітав присутніх та розповів, що в НУДФСУ пам’ятають про видатних людей та вчених, які зробили великий внесок у науку. «Пам’ять – це продовження майбутнього. У нашому університеті є аудиторія, на стінах якої висять портрети вчених, докторів наук, які створювали наукові школи в університеті. Також, там висять портрети професорів Володимира Бахіна, Віталія Лисиченка, Ісаака Фрідмана, тих, кому присвячена ця конференція», – зазначив ректор. І додав: «Я радий за всіх студентів, які прийшли на конференцію. Такі заходи дають вам можливість зрозуміти, в якому напрямку рухатися», – підкреслив Павло Пашко.

З вітальним словом також виступив представник Міжнародного інституту захисту прав людини країн Східної Європи (Латвія) Валерій Бондик. Він наголосив на важливості таких наукових заходів, адже вони дають змогу законодавцю вивчати новели та враховувати все, що генерує наука. «Поєднання науки і практики –  це та істина, яка зароджується на конференціях. Законодавець повинен сприймати та враховувати всі розробки, які ми, науковці, генеруємо», – зазначив гість і додав: «Надзвичайно приємно, що у вашому університеті шанують  традиції, адже ми завжди повинні пам’ятати своїх вчителів», – сказав Валерій Бондик.

Робота Міжнародної науково-практичної конференції була організована за такими напрямками:

  • Секція 1. Кримінальна процесуальна діяльність в Україні;
  • Секція 2. Актуальні питання криміналістичної науки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *