НУДФСУ та НМУ ім. О. О. Богомольця провели першу спільну Міжнародну науково-практичну конференцію

У рамках співпраці між Національним університетом державної фіскальної служби України (далі – НУДФСУ) та Національним медичним університетом імені О. О. Богомольця, у НУДФСУ відбулася Міжнародна навчально-практична конференція. Захід організували кафедра хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії дитячого віку НМУ ім. О.О.Богомольця та кафедра цивільного права та процесу Навчально-наукового інституту права НУДФСУ, за підтримки відділу маркетингу та перспективних технологій НУДФСУ.

Участь у зустрічі взяли ведучі щелепно-лицеві хірурги України, пластичні та ортогнатичні хірурги Бразилії, співробітники кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії дитячого віку НМУ ім. О. О. Богомольця, лікарі-стоматологи поліклініки НУДФСУ, а також ректор, викладачі та співробітники НУДФСУ і студенти двох навчальних закладів.

Учасники конференції вдосконалили свою нормативно-правову базу в галузі охорони здоров’я, прослухавши доповідь завідувача кафедри цивільного права та процесу Ірини Чеховської та дізналися про розвиток міжнародного проекту Smile Ukraine від ортодонта, члена Rotary Club International, засновника та координатора цього проекту Сауло Боргеса.

Також, присутні мали можливість переглянути дві онлайн трансляції хірургічних втручань у щелепно-лицеві ділянки дітей, що відбулися у рамках проекту Smile Ukraine. По завершенню трансляцій, учасники конференції обговорили деталі хірургічних втручань із провідними спеціалістами, а саме:

  • Пластичним хірургом, науковим керівником аспірантури з пластичної хірургії при UNESP-Botucatu та USP-Ribeirao Preto-SP (Бразилія) Еудесом Нобрегою;
  • Ортогнатичним хірургом, професором Федерального університету Сан Пауло (Бразилія) Ренато Аеду;
  • Завідувачем кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії дитячого віку НМУ ім. О.О.Богомольця Людмилою Яковенко;
  • Головним стоматологом Київської області, асистентом кафедри стоматології інституту післядипломної освіти НМУ ім. О.О. Богомольця лікарем, вищої категорії у галузі хірургічної стоматології Василем Рибаком;
  • Черепно-щелепно-лицевим хірургом, членом асоціації черепно-щелепно-лицевих хірургів України, членом асоціації імплантологів Німеччини, членом асоціації остеосинтезу черепно-щелепно-лицьової області (AOCMFS), заслуженим лікарем України Андрієм Копчаком.

Нагадаємо, що 26 березня 2019 року НУДФСУ та НМУ ім. О. О. Богомольця підписали меморандум про співпрацю, який передбачає активну співпрацю навчальних закладів, які орієнтовані на підготовку медичних та юридичних кадрів, а також проведення спільних науково-практичних заходів.

Саме тому, уже запланована наступна Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання щелепно-лицевої хірургії дитячого віку», яка відбудеться 13-14 грудня 2019 року у НУДФСУ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *