До УДФСУ завітали учасники бойових дій на сході України

До УДФСУ завітали учасники бойових дій на сході України

В Університеті державної фіскальної служби України (далі – Університет) відбулася зустріч «Захисники Вітчизни – гордість держави» з учасниками Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил (далі – АТО/ООС), присвячена Дню захисника України. Захід організував відділ наукової бібліотеки, з метою формування в молоді національно-патріотичної свідомості і вшанування мужності та героїзму захисників України. Участь у ньому взяли студенти, курсанти та викладачі Університету, курсанти військової кафедри, а також студенти Ірпінського державного коледжу економіки та права (далі- ІДКЕП).

На заході були присутні голова циклової комісії гуманітарних дисциплін ІДКЕП,  підполковник Збройних Сил України Михайло Івануц; учасник АТО 2015-2016 рр. полковник Збройних Сил України Євген Борсук; випускник Київського фінансово-економічного коледжу 2013 року Максим Семоненко; начальник ІІ курсу факультету підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції Йонас Андруліс, а також заступник начальника факультету підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції з організаційної роботи Віталій Бондарчук.

Розпочався захід з екскурсу в історію виникнення свята українського козацтва та Дня захисника України. Організатори згадали про подвиги випускників Університету, які захищали Україну з перших днів конфлікту і які досі боронять східні кордони нашої країни та які були учасниками Революції Гідності та АТО/ООС. Також, присутні згадали загиблих випускників та викладачів Університету, вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання та декламуванням спеціально написаних віршів.

У ході заходу присутнім було представлено відео про спеціальний підрозділ податкової міліції Державної фіскальної служби України «Фантом», що займається боротьбою з економічною злочинністю та контрабандою на лінії зіткнення у межах Донецької та Луганської областей. Ролик інформує, що підрозділ «Фантом» здійснює свою діяльність в зоні АТО/ООС та складається з добровольців, які прийняли рішення захищати країну там, де це зараз найбільше потрібно.

Підсумувала зустріч директор наукової бібліотеки Світлана Цимбалюк, яка подякувала захисникам незалежності і територіальної цілісності нашої держави за сприяння патріотичному духу в суспільстві. «Ми щиро пишаємося, що маємо змогу почути з перших уст відомості про ті події, які відбуваються на сході України. Дякуємо вам за високий патріотизм та ту роботу, яку ви робите», – зазначила вона і побажала міцного здоров’я і надійного тилу та вручила подарунки гостям.

Насамкінець, відбулася презентація книг «АТО: війна за незалежність».

          Довідково: День захисника України – свято, встановлене указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості.

          Відзначається 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. З 2015 року є державним святом і вихідним днем.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *