Нові можливості у підготовці студентів: в УДФСУ стартував пілотний проект «Податкова клініка»

Нові можливості у підготовці студентів: в УДФСУ стартував пілотний проект «Податкова клініка»

У Навчально-науковому інституті економіки, оподаткування та митної справи (далі – ННІ ЕОМС) Університету державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) відкрили нову, спеціалізовану аудиторію № 627, яка створена у зв’язку з реалізацією пілотного проекту «Податкова клініка» на базі пошукової системи Інформаційно-довідкового департаменту Державної податкової служби України (далі – ДПСУ). Оновлена аудиторія обладнана необхідними технічними засобами і відповідає всім вимогам сучасного навчального процесу і саме в ній студенти набуватимуть практичної підготовки.

На відкритті були присутні ректор УДФСУ Павло Пашко, перший проректор з навчально-методичної та виховної роботи Олег Шевчук, директор ННІ ЕОМС Костянтин Швабій, а також професорсько-викладацький склад ННІ ЕОМС та студенти навчального закладу.

Організатори запевняють, що відкриття цієї аудиторії дуже важливий крок, а основна ідея «Податкової клініки» – це симуляція роботи Інформаційно-довідкового департаменту ДПСУ. «Ми запускаємо сайт «Податкової клініки» https://sites.google.com/view/podatkovaklinika, на якому послуги будуть надаватися безкоштовно, шляхом письмового звернення і будь-який студент, зможе задати питання, що стосуються податків. Відповіді формуватимуться у письмовій формі студентами–консультантами під керівництвом викладачів кафедри податкової політики ННІ ЕОМС. Ми вважаємо, що для кожного студента буде корисно отримати відповідь з перших уст», –  зазначив завідувач кафедри податкової політики ННІ ЕОМС Володимир Осмятченко.

Доцент кафедри податкової політики ННІ ЕОМС Леся Кашпур розповіла присутнім про мету створення пілотного проекту «Податкова клініка». «Наш пілотний проект створений з метою навчити студентів надавати якісні консультаційні послуги платникам податків. Це послуги консультаційного та інформаційного характеру і, навіть, податковий календар. «Податкова клініка» дасть багато можливостей, де кожен зможе застосувати знання на практиці. Адже, у вашій професії, вміння забезпечити достовірною інформацією – це запорука успіху», – підкреслила вона.

У свою чергу, доцент кафедри податкової політики ННІ ЕОМС Тетяна Тучак додала, що в новій аудиторії знаходиться техніка, яка допомагатиме студентам краще опановувати майбутню професію. «У цій аудиторії знаходяться три комп’ютери, в яких встановлене програмне забезпечення CRM і які напряму зв’язані з Інформаційно-довідковим департаментом ДПСУ. Програма є навчальною і в її базі студенти шукатимуть відповіді на питання. Крім того, встановлена програма фіксації дзвінків та підключений корпоративний телефонний зв’язок, – розповіла вона та додала, що з комп’ютерів, які встановлені в аудиторії, можна зателефонувати на ці три комп’ютери. «Таким чином і моделюється робота Інформаційно-довідкового департаменту ДПСУ», – підсумувала Тетяна Тучак.

Зазначимо, що під час відкриття аудиторії відбулося і перше практичне заняття у студентів ННІ ЕОМС групи ОБА-17-1. Учасники залишилися задоволеними можливостями нової спеціально оснащеної аудиторії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *