Студенти УДФСУ склали Публічну Присягу державного службовця. Відтепер вони на службі у Податковій

Студенти УДФСУ склали Публічну Присягу державного службовця. Відтепер вони на службі у Податковій

У Головному управлінні Державної податкової служби у м. Києві 10 студентів-магістрів Університету Державної фіскальної служби України (УДФСУ) склали Публічну Присягу державного службовця пілотного проєкту «Дуальна освіта: нова форма підготовки кадрів для органів ДПС». Текст присяги зачитала студентка Навчально-наукового інституту економіки, оподаткування та митної справи УДФСУ Ілона Фіяло. А новопризначені держслужбовці присягнули гідно нести звання державного службовця.

Участь у заході взяли ректор УДФСУ Павло Пашко та директор Навчально-наукового інституту економіки, оподаткування та митної справи Костянтин Швабій, а також представники Державної податкової служби України на чолі з заступником голови Державної податкової служби України Дмитром Венцковським, в.о. начальника Головного управління ДПС у м. Києві Нонна Багмет, представники німецького Товариства Міжнародного Співробітництва (GIZ Ukraine), Kyiv School of Economics та ментори, фахівці, а також фахівці Головного управління ДПС у м. Києві.

Відкрив захід заступник голови ДПС України Дмитро Венцковський. Він зазначив, що «основна мета проєкту – сприяти розвитку нового формату підготовки спеціалістів, які будуть відповідати потребам нової податкової працюючи чесно та відповідально». 

Керівник проєкту «Ефективне управління державними фінансами ІІІ», Thomas Meyer привітав студентів та керівництво ДПС у м. Києві і підкреслив, що «присяга – це в першу чергу сигнал бажання віддано та відповідально виконувати свої обов’язки в якості держслужбовця».

Новопризначений держслужбовець Ілона Фіяло новим статусом задоволена і розповідає про обов’язки у перші робочі дні. «Ця посада допоможе мені пізнати податкову службу зсередини і зрозуміти чи правильний вибір у житті я зробила! Обов’язків поки небагато, бо ще не отримали доступ до баз даних, але ретельно вивчаємо Кодекс», – ділиться враженнями Ілона Фіяло.

Перший в Україні проєкт «Дуальна освіта: нова форма підготовки кадрів для органів ДПС», що спільно реалізується Державною податковою службою України та Університетом державної фіскальної служби України за підтримки GIZ Ukraine та Kyiv School of Economics, дає можливість поєднувати навчання із роботою у Податковій службі України. Основна мета проєкту – сприяти побудові нової культури держслужби, заснованої на професіоналізмі, відповідальності та прозорості. Переймаючи німецький досвід, студенти здобувають необхідні для роботи знання і вміння під керівництвом досвідчених менторів, що додатково пройшли навчання в Kyiv School Of Econimics.

Після підписання наказу про призначення молодих спеціалістів на посади державних службовців, керівництво УДФСУ та ДПС у м. Києві обговорили ідеї розширення проєкту у майбутньому.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *