В УДФСУ відзначили День пам’яті героїв Крут

В УДФСУ відзначили День пам’яті героїв Крут

В Університеті державної фіскальної служби України (далі – Університет) відзначили День пам’яті героїв Крут та переглянули документальний фільм про одну зі знакових подій в історії України – «Крути. 100 років битви». Захід організував відділ організації виховного процесу та соціальних питань з метою виховання у студентів і курсантів поваги до історичного минулого українського народу, вшанування подвигу героїв Крут, які боролися за волю, а також пам’яті про молодих борців, їх героїзм та відданість Українській державі. 

Участь в заході взяли начальник відділу організації виховного процесу та соціальних питань Лариса Снігир, заступник начальника відділу організації виховного процесу та соціальних питань Лариса Нікітіна, студентський ректор Дмитро Пшеничко, студенти та курсанти Університету.

Розпочала захід Лариса Снігир, яка розповіла про героїчну подію, про бій юних курсантів, студентів і гімназистів, який змінив хід української історії. «Коли згадуєш історію України, то болить. Болить за її минуле та її майбутнє, але, дивлячись на вас, наше майбутнє покоління, я впевнена, що ви зміните державу на краще», – підкреслила вона та висловила надію на теперішнє покоління, від якого залежить гідне майбутнє України.

Також, Лариса Снігир зачитала поезію, присвячену подвигу героїв Крут, а саме вірш Павла Тичини «Пам’яті тридцяти» та вірші Олени Євтєєвої, сучасної поетеси, яка переймається національно-патріотичним вихованням сучасної молоді.

Після перегляду документального фільму до присутніх звернувся студентський ректор Дмитро Пшеничко, який сказав про важливість вшанування пам’яті подвигу молодих бійців та наголосив на тому, що український народ, як показує історія, незламний та незалежний! 

Закликаємо шанувати подвиг наших героїв та пам’ятати тих, хто творив історію України!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *