УДФСУ розпочав свою 100-річну історію у стінах київської школи: знайдені унікальні матеріали

УДФСУ розпочав свою 100-річну історію у стінах київської школи: знайдені унікальні матеріали

Університет державної фіскальної служби України (далі – Університет) підписав Угоду про співпрацю із спеціалізованою школою № 135 м. Києва (вул. М. Коцюбинського, 12б), де починав свою 100-річну історію. 

Завдяки проробленій роботі завідувача музею Університету Ользі Підлісній, із архівних та історичних матеріалів періоду 1921-1932 років стало відомо, що у будівлі школи № 135 працював Український торфовий технікум. Саме з нього розпочав свою роботу Університет, якому у 2021 році виповниться 100 років. І керівництво Університету уже готує низку заходів до цієї знаменної дати. 

Зокрема, заплановано випуск книги до 100-річчя, де буде зібрано інформацію про розвиток та становлення закладу вищої освіти. А також про фундаторів, які доклали чимало зусиль, щоб цей заклад вищої освіти був саме таким, яким ми з вами його бачимо зараз і щоб він не переставав розвиватися. Крім цього, заплановано змонтувати фільм про 100-річну історію навчального закладу. І саме завдяки співпраці із директором спеціалізованої школи №135 Наталії Віннік, вдалося зібрати чимало історичних фактів та фото-, відеоматеріалів для музею Університету. А також для підготовки книги та документального фільму. 

Варто підкреслити, що Університет – один з найбільших навчальних закладів за територією та розвиненою інфраструктурою, який облаштований за європейськими стандартами у парковій зоні Ірпеня. Він формує потужну кваліфікаційну базу працівників фіскальної служби по всій Україні. Університет пройшов непростий, але успішний шлях: технікум–коледж–інститут–академія–Національна академія–Університет – навчальний заклад із багаторічною історією став унікальним вищим навчальним закладом України початку ІІІ тисячоліття.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *