В УДФСУ відкрили меморіальні дошки студенту Дмитру Гончаренку та випускнику Денису Волочаєву, які героїчно загинули на сході України

В УДФСУ відкрили меморіальні дошки студенту Дмитру Гончаренку та випускнику Денису Волочаєву, які героїчно загинули на сході України

В Університеті державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) відкрили меморіальні дошки Героям України, студенту УДФСУ Дмитру Гончаренку та випускнику УДФСУ Денису Волочаєву, які героїчно загинули на сході країни. Урочистості відбулися із дотриманням усіх відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Участь у відкритті взяли ректор Павло Пашко, проректор з питань підготовки кадрів податкової міліції – начальник Факультету підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції (далі – ФПМ) Василь Чмелюк,  в.о. голови Державної фіскальної служби України Сергій Солодченко, перший заступник голови Служби безпеки України – керівник антитерористичного центру при Службі безпеки України Руслан Баранецький, члени ректорату УДФСУ,  а також батьки, дружина та син Дениса Волочаєва та батько, діючий учасник ООС, і доньки Дмитра Гончаренка.

Пам’ять Героїв України та Героїв УДФСУ вшанували хвилиною мовчання, а честь загиблим віддали урочистою стройовою ходою офіцерів ФПМ, яку очолив ректор Павло Пашко.

Герої не вмирають! Вони живуть допоки живе пам’ять про них. А в УДФСУ про своїх героїв відтепер знатиме і пам’ятатиме не одне покоління студентів, яке щороку покладатиме квіти до меморіальних дошок, висловлюючи слова вдячності за мужність, за те, що боронили Україну власним життям.

Слава Україні! Слава Героям!

Довідково: Дмитро Гончаренко був активним учасником Революції Гідності і взимку 2013-2014 років перебував на Майдані Незалежності. Він один із засновників потужної організації «Васильківська самооборона «Відсіч», а весною 2014 року, з початком антитерористичної операції на сході України, став ініціатором створення Козацького батальйону і одним із перших волонтерів Василькова.

10 липня 2014 року під час перевезення гуманітарної допомоги на схід України, був схоплений російськими бойовиками у полон, де його жорстоко катували, а через 3 дні розстріляли та кинули у річку Сіверський Донець. 22 липня 2014 року тіло знайшли та поховали як невідомого, а у жовтні 2017 року рештки було ізгумовано та проведено аналізи ДНК, які підтвердили, що це Дмитро Гончаренко. 20 квітня 2018 року його поховали у місті Васильків. Указом Президента України за громадську мужність та патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, суверенітету та територіальної цілісності України, жертовне служіння українському народові громадському діячеві, волонтеру, учаснику Революції Гідності посмертно присвоєно звання «Герой України», нагороджений Орденом «За мужність» ІІІ ступеню та відзнакою президента України посмертно.

 

Довідково: Підполковник Денис Волочаєв брав участь в антитерористичній операції на сході України, з 2018 року в Операції об’єднаних сил. На фронті виконував завдання із контр диверсійної та контр снайперської боротьби. У ніч з 30 листопада на 1 грудня 2019 року у складі групи виконував бойове завдання, після виконання якого отримав рани від вибуху міни, а згодом від отриманих поранень помер.

Прощання відбулося 3 грудня 2019 року у Центрі культури та мистецтв Служби безпеки України, похований у селищі Козин Обухівського району. Указом Президента України за героїзм і особисту мужність виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності, самовіддане служіння українському народові полковнику Денису Волочаєву посмертно присвоєно звання «Герой України» з удостоєнням Ордену «Золота зірка». Нагороджений Орденом «За мужність» ІІ ступеню та ІІІ ступеню за особистий внесок у зміцнення обороноздатності держави.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *