Підвищення кваліфікації державних службовців

Підвищення кваліфікації державних службовців

Викладачі кафедри фінансів імені Л.Л. Тарангул ННІ фінансів, банківської справи Університету державної фіскальної служби України зайняті не лише в навчальному процесі зі студентами, а й надають освітні послуги державним службовцям. 

На замовлення Національного агентства України з питань державної служби д.е.н., професор Гордей Оксана Дмитрівна та к.е.н., доцент кафедри фінансів імені Л.Л. Тарангул Біленко Дар’я Вікторівна проводили навчання в Міністерстві фінансів України за сертифікатною професійною програмою, що присвячена стратегічному державному плануванню та розвитку середньострокового бюджетного планування. Середньострокове бюджетне планування вважається найголовнішою бюджетною реформою України та головним вектором роботи українського уряду та Міністерства фінансів. Саме з метою оновлення знань та навичок професійної діяльності на державній службі викладачі кафедри фінансів імені Л.Л. Тарангул ННІ фінансів, банківської справи Університету державної фіскальної служби України пропонують до аналізу та обговорення нові підходи до планування та управління державними фінансами, який розширяє горизонт для формування бюджетної політики, дозволяє планувати та прогнозувати бюджетні доходи й видатки, необхідні для реалізації стратегічних цілей бюджетної політики держави у середньостроковій перспективі.

Необхідно відмітити високу зацікавленість робітників Міністерства фінансів України, які сумлінно та відповідально відвідували всі заняття, тривалість яких складала 60 навчальних годин протягом тижня для кожної групи. Форма занять передбачала не лише лекції та презентації, а й проблемні бесіди, групове обговорення проблемних питань, протягом яких слухачі разом з викладачем намагалися знайти нові нетривіальні рішення.

Високий рівень зацікавленості, отримані сучасні знання дозволяють з впевненістю стверджувати про подальшу співпрацю державних службовців та ННІ фінансів, банківської справи Університету державної фіскальної служби України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *